IS: Makwan Amirkhanin somekirjoittelu Jethro Rostedtista eteni rikosepäilyyn

Ilta-Sanomien mukaan Lounais-Suomen poliisi on aloittanut esitutkinnan Makwan Amirkhanin somekirjoitteluista, joiden kohteena oli Jethro Rostedt ja tämän turkulaisen yökerhon toiminta. 

Ilta-Sanomat uutisoi keskiviikkona 14. heinäkuuta, että vapaaottelija Makwan Amirkhanin somepäivitykset koskien liikemies Jehtro Rostedtia olisivat edenneet Lounais-Suomen poliisin tutkittavaksi. Amirkhani julkaisi maanantaina 12. heinäkuuta Facebook-tilillään päivityksen, jossa ruoti erittäin kovin sanoin Rostedtia, tämän poikaa sekä miehen omistamaa turkulaista yökerhoa. Amirkhani uhkasi julkaisussaan myös Rostedtia väkivallalla. Kirjoitus poistettiin sittemmin Facebookista. 

Rodstedt vahvisti MTV Uutisille maanantaina nähneensä päivityksen sisällön. Hän kertoi tuolloin myös tehneensä asiasta rikosilmoituksen. 

– Olen jo ilmoittanut poliisille, että rikosilmoitus tehdään, mutta siellä on ruuhkaa, Rodstedt kommentoi asiaa alkuviikosta. 

Päivitys ehti olla julki vain noin 15 minuuttia, mutta se ehti siitä huolimatta lähteä leviämään sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin. 

Ilta-Sanomat uutisoi, että Lounais-Suomen poliisi päätti tapauksen esitutkinnan aloittamisesta keskiviikkona. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Amirkhania epäillään törkeästä kunnianloukkauksesta sekä laittomasta uhkauksesta. Asianomistajina Ilta-Sanomien mukaan ovat Rostedt sekä tämän poika ja epäiltynä Amirkhani. 

MTV:n tavoittama päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kristiina Kontio ei vahvistanut asianomistajien tai epäiltyjen henkilöllisyyttä mutta kertoi, että julkisuudessa esillä olleesta somekirjoittelusta on aloitettu esitutkinta. 

– Vahvistan ainoastaan, että esitutkinta on aloitettu liittyen somekirjoitteluun, en vahvista henkilöllisyyksiä. Nimikkeinä esitutkinnassa alustavasti törkeä kunnianloukkaus ja laiton uhkaus.

MTV Uutiset ei tavoittanut Makwan Amirkhania kommentoimaan asiaa. 

Rostedtin mukaan Amirkhani ja hän eivät ole toisilleen entuudestaan tuttuja henkilöitä. 

Rostedt arveli aiemmin Iltalehden haastattelussa, että vapaaottelijan purkaus liittyy viime viikonloppuna otsikoihin nousseeseen joukkotappeluun, joka tapahtui Rostedtin omistamassa ravintolassa Turun keskustassa.

Poliisin arvion mukaan ravintolassa leimahtaneeseen joukkotappeluun osallistui 20–30 henkilöä. Poliisi arvioi ravintolan järjestyksenvalvonnan olleen riittämätöntä, mutta Rostedt julkaisi myöhemmin päivityksen, jossa hän ilmaisi olevansa eri mieltä asiasta.

– Ulkomaalaistaustaiset ryhmät aiheuttivat joukkotappelun, mihin mikään määrä järjestyksenvalvojia ei olisi riittänyt. Väkivaltaa kohdistettiin myös henkilökuntaamme, Rostedt kirjoitti Facebook-päivityksessään.

Lounais-Suomen poliisi on aloittanut esitutkinnan joukkotappelusta. Ketään ei ollut vielä sunnuntaina otettu kiinni tapaukseen liittyen.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja