Turun joukkotappeluravintolassa poliisin mukaan riittämätön järjestyksenvalvonta – omistaja Rostedt jyrkästi eri mieltä: "Mikään määrä ei olisi riittänyt"

Viime yönä Turun keskustassa tapahtui ravintolassa joukkotappelu, johon osallistui poliisin arvion mukaan 20–30 henkilöä. Poliisin mukaan järjestyksenvalvonta oli olosuhteisiin nähden täysin riittämätöntä. Ravintolan omistajan Jethro Rostedtin mukaan tämä ei pidä paikkaansa.

Lounais-Suomen poliisin mukaan Turun Linnankadulla sijaitsevassa ravintolassa alkoi joukkotappelu lauantain puolella puoli kahden aikaan aamuyöllä. Poliisi tyhjensi ravintolan usean partion voimin ja määräsi sen suljettavaksi kyseiseltä illalta.

Tappelupaikkana toimineen ravintolan omistavan Rostedtin mukaan yökerhossa todella tapahtui "välikohtaus, joka äityi joukkotappeluksi".

– Ulkomaalaistaustaiset ryhmät aiheuttivat joukkotappelun, mihin mikään määrä järjestyksenvalvojia ei olisi riittänyt. Väkivaltaa kohdistettiin myös henkilökuntaamme, Rostedt kertoo Facebook-päivityksessään.

Komisario Joonas Tikka Lounais-Suomen poliisin tilannekeskuksesta puolestaan toteaa, ettei poliisi ala kommentoimaan Rostedtin Facebook-päivityksiä. Poliisi ei myöskään ottanut kantaa tappelun osallistujien taustaan.

Poliisi kertoo "kuulleensa", että myös henkilökuntaan kohdistui väkivaltaa.

"Toimimme kuin laki velvoittaa"

Poliisin alustavan selvittelyn perusteella kyse oli kahden tai useamman eri ryhmän välienselvittelystä. Osallisilla oli ollut hallussaan teräaseita. Poliisin tiedossa ei kuitenkaan ole, että kukaan olisi loukkaantunut vakavasti.

Poliisin tiedotteen mukaan ravintolassa oli olosuhteisiin nähden riittämätön järjestyksenvalvonta. Tämän Rostedt kieltää.

– Ei pidä paikkaansa, vaan toimimme täsmälleen siten kuin laki velvoittaa, Rostedt toteaa.

Rostedtin mukaan Suomessa pitäisi enemmän keskustella tämänkaltaisista tapahtumista. Hänen mukaansa on kummallista, miten "Suomen kaltaisessa maassa kansalaisturvallisuus on kohta suurin kysymys".

– Pitäisikö ongelmasta ruveta käymään keskustelua ja esittämään konkreettisia toimenpiteitä vähättelyn ja piilottelun sijaan? Kun tuon tämän todella ison ongelman esille, olen varmasti rasisti, mutta kun en ole, Rostedt sanoo.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja