Iranissa kouluja suljettu ilmansaasteiden takia – talvi pahentaa tilannetta

Iranissa Teheranin provinssissa monia kouluja on suljettu perjantaihin asti ilmansaasteiden vuoksi. Koulut ovat kiinni kokonaisen viikon.

Maanantaina pääkaupunki Teheran oli paksun ja vaarallisen savusumun peitossa jo kolmatta päivää. Sumu verhosi kaupungin maamerkit, kuten yli 400-metrisen Miladin tornin ja lumipeitteiset Elbursvuoret.

Saastetaso alueella on ollut kuusinkertainen verrattuna Maailman terveysjärjestön maksimisuositukseen. Tilanne Teheranissa huononee aina talvisin, kun kylmä ilma ja tuulien puute aiheuttaa vaarallisen saastepilven jumittamisen pääkaupungin yllä päivien ajan.

Joitakin kouluja on suljettu myös Teheranin ulkopuolella. Kouluja sulkemalla vähennetään saastuttavien bussien liikkumista ja samalla pidetään nuoriso sisällä suojassa saasteilta. Toimenpidettä on kuitenkin Iranissa arvosteltu riittämättömäksi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja