Intialainen tikkakana kookos-basmati-riisillä 27.10.2001

Vieraana Maria Jörgensen, Suomen Plan International, hän valmistaa intialaista ruokaa ja kertoo tyttöjen koulutuksesta Intiassa.

Kana:

400g broilerin suikaleita
2 sipulia
1 vihreä paprika
4 tl Tikka-tahnaa
1 prk tomaattimurskaa
2-4 valkosipulin kynttä
soijaa
öljyä paistamiseen
Pese paprika ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja silppua sipulit. Laita öljy kuumenemaan pannulle. Paista sipulit pannulla kellanruskeiksi, siirrä sipulit syrjää. Paista sitten broilerin suikalee kypsiksi pannulla. Lisää pannulle tomaattimurska, kuuullotetut sipulit ja paprika suikaleet. Mausta vielä Tikka tahnalla, murskatuilla valkosipuin kynsillä ja tilkalla soijaa. Anna kastikeen jäädä hellallle muhimaan vielä hetkeksi, jotta maut tasoittuvat.

Riisi:


3 dl riisiä
1 prk (4dl) kookosmaitoa
4-5 dl vettä
2-3 rkl öljyä
1-2 tl kardemummaa
suolaa

Kuullota riisit kattilassa tilkassa öljyä läpikuultaviksi. Kiehauta vesi. Lisää kiehuva vesi riisin sekaan. Anna kypsyä noin 5-10 minuuttia. Lisää kookosmaito ja anna nesteen imeytyä kokonaan riisiin. Mausta kookos-riisi kardemummalla ja lopuksi ripauksella suolaa.

Tarjoa herkut esim. intialaisen naanleivän kanssa tai tuoreen suomalaisen rieskan.

Lue myös:

    Uusimmat