Mainos

Internet, sähkö ja puhelut saadaan Turussa samasta pistorasiasta

Turku Energia tuo ensimmäisenä sähköyhtiönä Suomessa markkinoille Internet-palvelut sähköverkossa. Asiakas saa piakkoin samasta sähköpistorasiasta sähkön, puhelut ja Internet-yhteydet.

Datasähköpalvelu tulee käyttöön tämän vuoden loppupuolella. Liittymän arvioidaan olevan hinnaltaan edullisempi kuin markkinoilla olevat ADSL-yhteydet tällä hetkellä. Palvelua tarjotaan aluksi kerros- ja rivitaloasukkaille sekä asunto-osakeyhtiöille.

-Datasähkön tulo markkinoille synnyttää todellisen kilpailutilanteen puhelin- ja Internet-palvelujen parissa, sillä se tarjoaa täysin uuden liityntäverkon kyseisiin palveluihin, arvioi Turku Energian toimitusjohtaja Risto Vaittinen.

Hän uskoo, että datasähkökokeilussa mukana olleet kuusi muutakin suomalaista sähköyhtiötä seuraavat Turun esimerkkiä ja tuovat datasähkön markkinoille hyvinkin pian.

Vaittisen mukaan kokeilun aikana ilmenneet ongelmat on pystytty ratkaisemamaan. -Saadun palautteen mukaan datasähkö ei aiheuttanut minkäänlaisia ongelmia muihin kodinkoneisiin. Myös datasähköyhteyden tekninen laatu on parantunut oleellisesti.

Datasähköpalvelut tulevat ensin suurimpiin muuntopiireihin. Nyt suunnitellussa laajuudessa enemmistö turkulaisista olisi palvelujen piirissä. Tällöin investointikustannukset ovat noin kaksi miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.