Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Interaktiivinen opas ohjaa kesäruuan oikeaan lämpötilaan

Jääkaappi
JääkaappiCopyright MTV3i/AP GraphicsBank 2001
Julkaistu 23.07.2002 16:08

Kuluttajan vastuu elintarvikkeiden laadukkuudesta ja turvallisuudesta siirtyy kaupan ovesta ulos astuttaessa ruokakorin kantajalle. Miten ruokatavaroita säilytetään kotona oikeassa lämpötilassa? Tähän kysymykseen saa opastusta Elintarvikeviraston verkkosivuilla käynnistyneestä oppaasta, jonka avulla voi opetella säilyttämään elintarvikkeita oikeassa lämpötilassa.

Mikrobien lisääntyminen on nopeinta +8...-60 C asteen alueella. Niiden lisääntyminen hidastuu tai pysähtyy kokonaan, kun lämpötila laskee alle +8 C astetta. Mitä kylmemmässä etenkin helposti pilaantuvia elintarvikkeita pidetään, sitä turvallisempana ja pidempään ne säilyvät.

Kylmäsäilytyksestä huolehtiminen on hyvä aloittaa jo kaupassa valitsemalla kylmäsäilytystä vaativat tuotteet aina viimeiseksi ennen kassalle menoa. Kuumana kesäpäivänä elintarvikkeet kannattaa kuljettaa kotiin kylmälaukussa tai -kassissa. Jos matka mökille kestää kauemmin kuin kaksi tuntia, voi elintarvikkeet ostaa lähempää määränpäätä.

Pakkausmerkinnöistä apua

Ensi käden tietoa säilytyslämpötiloista ja -ajoista saa elintarvikepakkauksista. Kotijääkaapissa elintarvikkeita suositellaan säilytettävän +2-5 C asteessa. Kalaa, kylmäsavukalaa ja graavisuolattua kalaa sekä mätiä on syytä säilyttää vieläkin kylmemmässä, +3 C asteessa tai sen alle. Lämpömittarista on hyötyä niin jääkaapissa kuin kylmäkellarissakin.

Ruokailoa turvallisesti -kampanjan www-sivulla osoitteessa http://www.elintarvikevirasto.fi/ruokailoa/voi interaktiivisen oppaan avulla harjoitella erilaisten elintarvikkeiden laittamista oikeaan säilytyspaikkaan.

(Mtv3-Finfood)

Lisää aiheesta:

Saitko viestin "Elisalta"? Tällaisista huijauksista raportoidaan nytEroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilisTaas valittiin vuoden sana – näin se liittyy Taylor SwiftiinKevyttä ja kuitupitoista: Ostoskärryihin kannattaa nyt lapata edullista superruokaaKeuhkoahtaumataudin oireet hiipivät hiljalleen – parannuskeinoa ei ole, mutta etenemistä voi hillitäKäykö saunominen urheilusta? "Samanlaisia vaikutuksia"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 13:06
    Verkkohuijaukset

    Saitko viestin "Elisalta"? Tällaisista huijauksista raportoidaan nyt

  • 10:12
    Ravintolat

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 09:26
    Ilmiöt

    Taas valittiin vuoden sana – näin se liittyy Taylor Swiftiin

  • 08:09
    Ruoka

    Kevyttä ja kuitupitoista: Ostoskärryihin kannattaa nyt lapata edullista superruokaa

  • 06:44
    Keuhkosairaudet

    Keuhkoahtaumataudin oireet hiipivät hiljalleen – parannuskeinoa ei ole, mutta etenemistä voi hillitä