Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Interaktiivinen opas ohjaa kesäruuan oikeaan lämpötilaan

Jääkaappi
JääkaappiCopyright MTV3i/AP GraphicsBank 2001
Julkaistu 23.07.2002 16:08

Kuluttajan vastuu elintarvikkeiden laadukkuudesta ja turvallisuudesta siirtyy kaupan ovesta ulos astuttaessa ruokakorin kantajalle. Miten ruokatavaroita säilytetään kotona oikeassa lämpötilassa? Tähän kysymykseen saa opastusta Elintarvikeviraston verkkosivuilla käynnistyneestä oppaasta, jonka avulla voi opetella säilyttämään elintarvikkeita oikeassa lämpötilassa.

Mikrobien lisääntyminen on nopeinta +8...-60 C asteen alueella. Niiden lisääntyminen hidastuu tai pysähtyy kokonaan, kun lämpötila laskee alle +8 C astetta. Mitä kylmemmässä etenkin helposti pilaantuvia elintarvikkeita pidetään, sitä turvallisempana ja pidempään ne säilyvät.

Kylmäsäilytyksestä huolehtiminen on hyvä aloittaa jo kaupassa valitsemalla kylmäsäilytystä vaativat tuotteet aina viimeiseksi ennen kassalle menoa. Kuumana kesäpäivänä elintarvikkeet kannattaa kuljettaa kotiin kylmälaukussa tai -kassissa. Jos matka mökille kestää kauemmin kuin kaksi tuntia, voi elintarvikkeet ostaa lähempää määränpäätä.

Pakkausmerkinnöistä apua

Ensi käden tietoa säilytyslämpötiloista ja -ajoista saa elintarvikepakkauksista. Kotijääkaapissa elintarvikkeita suositellaan säilytettävän +2-5 C asteessa. Kalaa, kylmäsavukalaa ja graavisuolattua kalaa sekä mätiä on syytä säilyttää vieläkin kylmemmässä, +3 C asteessa tai sen alle. Lämpömittarista on hyötyä niin jääkaapissa kuin kylmäkellarissakin.

Ruokailoa turvallisesti -kampanjan www-sivulla osoitteessa http://www.elintarvikevirasto.fi/ruokailoa/voi interaktiivisen oppaan avulla harjoitella erilaisten elintarvikkeiden laittamista oikeaan säilytyspaikkaan.

(Mtv3-Finfood)

Lisää aiheesta:

Poista tämä reppu heti käytöstä!Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitusKolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!Miten kumppanin pornon katseluun tulisi suhtautua? "Voitaisiin nähdä enemmän mahdollisuutena"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:28
    Takaisinvedot

    Poista tämä reppu heti käytöstä!

  • 10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 09:15
    Takaisinvedot

    Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitus

  • 08:19
    Koirat

    Kolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"

  • 07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!