Instagram lupaa toivotun muutoksen: uusimpia julkaisuja näytetään ensimmäisenä

Instagram on taipunut käyttäjäkunnan vaatimuksiin ja luvannut muokata algoritmejään siten, että uudet päivitykset näkyvät kuvasyötteessä ylimpänä. Tämä tarkoittaa paluuta vanhaan, mutta täysin entisen kaltainen Instagramista ei ole tulossa. Näin uutisoi Android Authority.

Lähitulevaisuudessa Instagramin luvataan jälleen priorisoivan uusia julkaisuja niin, että ne näyttäytyvät todennäköisemmin syötteen kärjessä. Lisäksi sovellus saa uuden New Posts -painikkeen, jonka avulla kuvavirran päivittäminen onnistuu manuaalisesti. Tämä tarkoittaa, että uudet kuvat eivät enää automaattisesti ilmaannu katsottavaksi, vaan ne on itse päivitettävä näkyviin.

Toinen uudistus on kätevä niille, jotka käyttävät useita sovelluksia samanaikaisesti. Instagram nimittäin pysyy vastaisuudessa sen kuvan kohdalla, johon selaaminen on keskeytynyt, vaikka sovelluksen jättäisi välillä taustalle. Sitä, muistaako Instagram mihin selaaminen keskeytyi, jos sovellus kokonaan suljetaan, ei vielä tiedetä.

Instagram päivitti vuonna 2016 algoritmejään siten, että syöte näytti ne kuvat, joita sovellus uskoi käyttäjän haluavan nähdä. Tähän asti kuvia oli saanut selata käännetyssä kronologisessa järjestyksessä, siis uusimmasta vanhempaan. Käyttäjät eivät uudesta kuvasyötteestä piitanneet, mihin Instagram on vihdoin havahtumassa New Posts -painikkeen avulla.

Huomionarvoista on, että uudistukset ovat tällä kertaa vapaaehtoisia ja sovelluksen käyttöä voi jatkaa myös vuodesta 2016 käytössä olleeseen malliin.

Uuden päivityksen aikataulusta ei ole vielä tietoa, mutta New Posts -painike on nyt testikäytössä pienellä käyttäjäkunnalla maailmalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja