Inspiroivia ideoita ja herkullista tarjottavaa kevään juhliin

Kevään ja alkukesän aikana on monta aihetta iloiseen ja rentoon juhlaan, nyt onnitellaan esimerkiksi rippilapsia, ylioppilaita ja opinnoistaan valmistuvia.

Juhlien järjestäjänkään ei tarvitse stressata – huolellisesti suunniteltu on jo puoliksi tehty. Mitä aiot tarjota, kuinka monelle? Riittävätkö kylmäsäilytystilat? Pitääkö lainata tuoleja tai pöytiä? Tarvitaanko lisää astioita? Aloita suunnittelu riittävän aikaisin.

Loihdi hyvää helpommin

Noutopöytä on yleensä kätevin ratkaisu juhlissa. Tarjolla ei tarvitse välttämättä olla sen seitsemää sorttia, vähempikin riittää. Suolaiset leivonnaiset maistuvat monelle makeita paremmin, ja niiden seuraksi voi juhlapäivän aamuna sekoittaa raikkaan vihersalaatin. Lämmin keittokin on mukava ratkaisu pienen nälän kukistamiseen. Maustetuilla Arla Ingman Eva -sulatejuustoilla on helppo loihtia ihania makuja ruokiin sekä piiraisiin. Maustamaton versio puolestaan tuo mehevyyttä ja täyteläisyyttä moniin makeisiin leivonnaisiin.

Eikä välttämättä tarvitse leipoakaan, maukasta pikkusuolaista syntyy muutenkin. Rullaa paahtopaistiviipaleiden sisälle nokare paprika-chilisulatejuuustoa, yllätä vieraat grillatuilla perunoilla savuporo-kevätsipulidipin kera, loihdi patongista yrtti-valkosipulicrostineja – maustetut sulatejuustot ovat kätevä ja edullinen oikotie täyteläisten makujen maailmoihin. Ja kevyt: Arla Ingman Eva -sulatejuustoissa on vain 9 % rasvaa. Laktoosittomina ne myös sopivat useimpien ruokavalioon.

Myös kattaus tekee juhlan

Noutopöydän kattaus ja ruokien esillepano luovat osan juhlatunnelmasta – ja ihminen syö myös silmillään. Sekoittele huoletta erilaisia astioita, mutta valitse jokin johtoteema kuten värit tai muoto. Laita ruokailuvälineet viehättäviin vanhoihin posliinikannuihin. Jos tarjoat keittoa, voisiko sen nauttia kauniista mukeista?

Käytä mielikuvitusta myös tarjottavien esillepanossa. Voileipäkakku Evan tapaan syntyy nopeasti, mutta entä jos tekisitkin pieniä "voileipäleivoksia"? Täytekakku on varma valinta, mutta nuorekkaissa juhlissa omenamuffineista rakennettu korkea torni herättää ansaittua ihailua. Noutopöydän kattauksessa on lupa leikitellä, kunhan pöydän toimivuus säilyy.Hae inspiraatiota ja herkullisia reseptejä step-by-step-valmistusohjeineen osoitteesta.

Artikkelin tarjoaa:
Arla Ingman

Artikkelin tarjoaa
Arla Ingman

Lue myös:

    Uusimmat