Mainos

Inspiroidu eläinpuutarhasta

Kirahvi tai norsu puutarhassa? Monesti huvipuiston kukat ja kasvit jäävät hurjien vempainten varjoon. Brittiläisen Paulton's Parkin pensaat ja puut tekevät poikkeuksen.

Huvittelualueen puistosuunnittelija Dawn Imlach halusi kasvattiensa kohoavan paikan vetonaulojen joukkoon ja totisesti onnistui suunnitelmassa. Puistossa kävijöitä säikyttää ja ihastuttaa lähes 10-metrinen käärme, joka rakentuu 5600 kasvista.

Innoituksen puutarhaluomus sai Käärmeet ja tikapuut -lautapelistä. Ensimmäisen otuksen suosion siivittämänä teemapuiston eläinpuutarha laajeni myöhemmin kolmella kasvihahmolla, ja kokoelma kasvaa edelleen.

Helppohoitoiset lemmikit

Uudemmat hahmot ovat norsu, kirahvi ja krokotiili. Imlach toivoi hahmoista todellisen kokoisia eläinpuisto-vaikutelman aikaansaamiseksi.

Uudet vihertulokkaat saapuivat Italiasta, Luigi Drosini -nimiseltä puutarhataiteilijalta ja niiden odotus kesti neljä kuukautta. Muotoillut pensaat ovat ainavihantaa, sitkeää aitalikusteria, joka soveltuu hyvin käyttötarkoitukseensa.

Valmiit pensaat ovat 5–20-vuotiaita. Ne selviävät usein läpi vuoden kuivuneessa maaperässä, ja kovina talvina kellertyvät lievästi ja menettävät muutaman lehden, mutta kasvattavat uudet nopeasti lämpötilan kohotessa. Viikoittainen trimmaus kirittää pensaiden kasvua.

Painavaa tavaraa

Pensaiden istuttaminen paikoilleen ei käynyt helposti, sillä kukin painoi yli tonnin. Elefantti on lähes kaksi metriä korkea ja kolme leveä. Kirahvi taas kurkottaa kolmen metrin korkeuteen ja krokotiili on lähes kahden ja puolen metrin pituinen ilmestys. Vihereläimet kuljetettiin ja nostettiin puistoon trukilla.

– Trukkikuski tunsi olonsa melko julkkikseksi, kun monet pysähtyivät katsomaan uusia vetonaulojamme, sanoo Imlach.

Hän on ylpeä aikaansaannoksestaan:

– Puutarhat eivät koskaan ole olleet näin suosittuja lasten keskuudessa, mikä on ollut koko ajan tavoitteenani, hihkuu valokuvattujen pensaiden ideoija.

Katso kuvat hilpeistä pensaseläimistä täältä!

MTV3/shelterpop.com

Kuvat: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.