Mainos

Indonesiassa juhlittiin maailman vanhimman ihmisen 146-vuotissyntymäpäivää

Indonesialainen mies on juhlinut 146-vuotissyntymäpäiväänsä pienessä kylässään Keski-Jaavassa, kertoo The Independent.

Mies itse väittää syntyneensä vuonna 1870, joka tekee hänestä maailman vanhimman ihmisen. Mbah Gothon henkilöpapereissa syntymäpäiväksi on merkattu 31.12.1870. Indonesian viranomaiset ovat jo aikaisemmin todenneet dokumentin olevan aito. Tosin riippumattomat tahot eivät ole asiakirjaa vahvistaneet ja siten Gothon ennätysikä ei ole virallinen.

Syntymäpäiväjuhlia vietettiin miehen kotikylässä perheen ja naapurien kesken. Juhliin osallistui miehen lapsenlapsi ja tämän vaimo. Gothon omat lapset ovat jo kuolleet, lisäksi myös miehen neljä vaimoa ja kymmenen sisarusta ovat kaikki kuolleet.

Jo aikaisemmin Gotho on kertonut pitkän iän salaisuudekseen kärsivällisyyden.

Tällä hetkellä maailman vanhimman ihmisen titteli on ranskalaisella Jeanne Calmentilla, joka oli kuollessaan 122-vuotias – 24 vuotta nuorempi kuin Gotho.

Dokumentit täytyy kuitenkin tarkistuttaa vielä ulkopuolisella taholla, ennen kuin Gotho julistetaan virallisesti maailman vanhimmaksi ihmiseksi.

Useat henkilöt ovat väittäneet rikkoneen Calmentin ennätyksen, kuten nigerialainen James Olofintuyi, joka väittää olevansa 171-vuotias, tai etiopialainen Dhaqabo Ebba, joka puolestaan sanoo olevansa 163-vuotias. Titteliä ei kuitenkaan jaeta ilman todennettavissa olevaa dokumenttia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.