Mainos

Imettäminen suojaa äitiä vakavalta sairaudelta

Imettäminen voi suojata naista kakkostyypin diabetekselta. Tutkimuksesta raportoi Daily Mail -lehti.

Imettäminen saattaa suojata naista kakkostyypin diabetekselta, osoittaa tuore tutkimus. America Journal Medicin julkaisemaan tutkimukseen osallistui 2233 40-78-vuotiasta naista, Daily Mail kertoo. Imettämättömät äidit sairastuvat tutkimuksen mukaan kaksi kertaa todennäköisemmin diabetekseen kuin naiset, jotka imettävät.

Yleisesti on tiedossa, että laihduttaminen ja liikunta ehkäisevät riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen.

– Mutta harva tietää, että imettäminen voi ehkäistä sairastumista myöhemmällä iällä, sillä imettäminen vähentää rasvan kertymistä äidin vatsaan, tutkimuksen johtaja Eleanor Schwarz kertoo.

Tutkijat uskovat, että imetyksen suosion lasku länsimaissa on lisännyt kakkostyypin diabetesta keski-ikäisillä naisilla.

Neljäsosa tutkimukseen osallistuneista naisista, jotka eivät imettäneet, saivat kakkostyypin diabeteksen. Heillä oli melkein kaksi kertaa suurempi riski sairastua kuin niillä, jotka imettivät tai jotka eivät olleet synnyttäneet lainkaan. Diabeteksen riski ei kohonnut niillä naisilla, jotka olivat imettäneet kaikkia lapsiaan, tai jotka eivät olleet synnyttäneet lainkaan.

Lyhytkin rintaruokintajakso kannattaa. Tutkijat saivat selville, että diabetesriski aleni kymmenen prosenttia vain kuukauden mittaisella imettämisellä. Imettämisellä todettiin olevan positiivisia vaikutuksia myös muuhun terveyteen. Rintaruokinta vähensi korkean verenpaineen ja korkean kolesterolin riskiä. Sama tutkimusryhmä on aikaisemmin saanut selville, että imettäminen voi suojata äitiä sydänkohtaukselta ja aivoinfarktilta.

– Tutkimuksemme antaa yhden hyvän syyn lisää rohkaista naisia imettämään lapsiaan, edes ensimmäisen kuukauden aikana, Schwarz sanoo.

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: dailymail.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.