Ilves kiitti Karri Kiveä, mutta katkaisi tylysti Ässien voittoputken

Ilves tekee 1-0 maalin 1:19
"Oden tulee härskisti keskustasta läpi" - Ilves-laiturin huima esityö loksautti leuat Nokia Arenassa.

Ilves jatkaa vahvaa menoaan jääkiekon SM-liigassa. Perjantaina joukkue otti vahvan 4–2-voiton Ässistä. Samalla katkesi porilaisten viisi ottelua kestänyt voittoputki.

Ilves tuli otteluun tsunamin lailla. Ottelua oli pelattu 6.26, ja tulostaululla komeilivat lukemat 2–0. Maalit merkittiin Antti Saarelalle ja Aleksi Elorinteelle. Ässät-valmentaja, entinen Ilves-käskijä Karri Kivi oli pakotettu ottamaan aikalisän.

Ilveksestä potkut syksyllä 2019 saanut Kivi sai erityisen huomionosoituksen kesken ottelun, kun Ilves muisti entistä päävalmentajaansa ja pelaajaansa Nokia Arenan valotaululla näytetyllä kiitoksilla työstä Ilveksen eteen.

Ässät pääsi tulostaululle ensimmäisen erän lopulla, kun Derek Barach kavensi nelisen minuuttia ennen loppua. Lohtu jäi lyhyeksi. Matias Mäntykivi siirsi Ilveksen jälleen kahden maalin johtoon vain reilua minuuttia myöhemmin.

Toisessa erässä Ässät tuli jälleen maalin päähän. Tällä kertaa Leevi Viitalan osumalla. Kuin toisintona ensimmäisestä erästä Ilves kuitenkin kuittasi nopeasti. Tällä kertaa aikaa kului reilut neljä minuuttia Ässien maalista. Les Lancasterin tulinen rannelaukaus kasvatti Ilves-johdon jälleen kahteen maaliin.

Kolmannessa erässä Ilves katkaisi Ässien pyristelyt lopullisesti, kun Santeri Virtanen naulasi loppulukemat 5–2 reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria. Samalla katkesi Ässien viiden ottelun voittoputki.

Ottelun tehopelaajia olivat Ilveksen Mäntykivi, Virtanen ja Saarela kukin pisteillä 1+1. Joonas Oden ja Eemeli Suomi kirjasivat kaksi syöttöpistettä.

Ilves nousi voitollaan 66 pisteeseen ja vain pisteen päähän kärkipaikkaa hallussaan pitävästä HIFK:sta. Kaiken kukkuraksi Ilves on pelannut kaksi ottelua helsinkiläisiä vähemmän. Ässät on 35 pisteellään sijalla 14.