Finnair peruu kaikki lennot Britannian ja Suomen välillä kahdeksi viikoksi – syynä matkustuskielto

Suomi keskeyttää lennot Britanniasta Suomeen koronaviruksen uuden mutaation vuoksi. Kielto astuu voimaan tänään kello 12.

STT kertoo, että Finnair peruu kaikki lennot Suomen ja Britannian väliltä kahdeksi viikoksi. Tänään aamulennolla Lontooseen pyrkineiden ei-suomalaisten matkustusmahdollisuuksia selvitetään, heitä on muutama kymmenen.

Finnairin mukaan aamun menolennolla olisi ollut hieman alle sata matkustajaa, ja paluulennolla matkustajia olisi ollut hieman yli sata. Menolennolla olisi ollut muutama kymmenen ulkomaalaista, joiden vaihtoehtoja Lontooseen pääsemiseksi nyt selvitetään.

Uusi virusmuoto syynä

Finavian sivuilta käy ilmi, että iltapäivän kone Lontoon Heathrown kentältä Suomeen on nyt peruttu. Finnairin lennon AY1332 oli määrä lähteä Lontoosta kello kymmenen jälkeen aamulla paikallista aikaa ja saapua Suomeen kello 15.15.

Traficom ilmoitti myöhään sunnuntai-iltana, että lennot Britanniasta Suomeen keskeytetään väliaikaisesti kahdeksi viikoksi koronatilanteen takia. Britanniasta on löytynyt uutta koronaviruksen mutaatiota, jonka on epäilty olevan edeltäjäänsä tartuttavampi. Mutaatiosta tiedetään kuitenkin toistaiseksi vähän.

Aiemmin sunnuntaina THL ilmoitti, että lentoliikenteen keskeyttäminen on välttämätöntä.

– Varovaisuusperiaatteen mukaisesti tilannetta arvioidaan jatkuvasti, kun uutta tutkimustietoa virusmuunnoksen aiheuttamasta epidemiauhasta saadaan, THL kertoo tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat