Mainos

Tuulikartta näyttää hirmumyrskyjen liikkeet – seuraa hurrikaanien etenemistä Atlantilla

Tämän avoimeen dataan perustuvan tuulikartan avulla voi seurata hirmumyrskyjen etenemistä Atlantilla. Kartta päivittyy aina kolmen tunnin viiveellä.

Parhaillaan Yhdysvalloissa odotetaan kauhulla hurrikaani Irman saapumista Floridaan. Miljoonat ihmiset ovat lähteneet karkuun lähestyvän myrskyn alta.

1:51

Irma-myrskyn keskus etenee merellä Kuuban keskiosan kohdalle arviolta iltapäivällä lauantaina Suomen aikaa. Myrsky jatkaa tästä kohti maan pohjoisosia ja edelleen kohti Floridaa. 

Floridan eteläkärjessä sijaitsevat Florida Keysin saaret myrskyn keskus saavuttaa sunnuntaina iltapäivällä. Ensimmäiset myrskytuulet ehtivät Floridaan jo lauantain puolella.

Mantereelle päästyään Irma alkaa heiketä, kun se ei saa enää voimaa merestä. Tampan ja Orlandon korkeudelle Floridan keskiosiin myrskykeskus etenee maanantaina iltapäivällä.

Tästä Irman ennustetaan jatkavan matkaa kohti Georgian ja Tennesseen osavaltioita, joissa se on tiistaina ja keskiviikkona.

Irman arvioidaan lauhtuvan Georgiassa trooppiseksi myrskyksi ja Tennesseessä trooppiseksi matalapaineeksi. Trooppisessa myrskyssä keskituulen nopeus on noin 17–33 metriä sekunnissa. Trooppisessa matalapaineessa se on alle 17.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja