Ilahduta ystävää kukkasin – myös punainen väri on sallittu!

Perjantaina 14.2. vietetään ystävänpäivää. Vaikka moni mieltää kukkien antamisen romanttiseksi eleeksi, ilahduttaa kaunis kimppu myös rakasta ystävää.

Perinteisin ystävänpäiväkukka on ruusu. Tummanpunaisen ruusun voi antaa rakkaalleen, mutta ystävä arvostaa vaikkapa herkän vaaleanpunaista tai pirteän keltaista ruusua. Punaisen ruusun ei kuitenkaan tarvitse olla romanttisen rakkauden osoitus. Jos punainen on ystäväsi lempiväri, ilahtuu hän eniten punaisesta kukasta.

Ruusu ei tietenkään ole ainoa vaihtoehto. Helmikuussa niin kukkakaupat kuin marketitkin pullistelevat toinen toistaan kauniimpia tulppaaneja. Tulppaani on klassinen ja näyttävä valinta, mutta siihen ei liity samanlaista romantiikkaa kuin ruusuun, joten se on oiva valinta ystävälle.

Ruukkukukka ilahduttaa pitkään

Jos haluat, että ystävälle jää yhteisestä päivästänne pidempiaikainen muisto, kaunis ruukkukukka on hyvä idea. Mikäli ystävälläsi on viherpeukalo, anna hänelle suurihoitoinen, mutta näyttävä ja muodikas atsalea. Pauliinabegoniaa taas on hyvin saatavilla ympäri vuoden, ja se viihtyy harvojen kastelujen välillä oikein kuivassa mullassa.

Jos et pääse itse käymään ystäväsi luona, moni kukkakauppa toimittaa kukkia kotiovelle. Kotiin toimitettu kukkalähetys ei ole monelle arkipäivää, joten ele on sitäkin ikimuistoisempi!

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat