IL: Nicke Lignell teki suuren elämänmuutoksen puoli vuotta sitten – vaimo huolestui yöllisistä oireista

Nicke Lignell paljastaa pitkän liiton salat 8:02
Nicke Lignell kertoo, millaista on ollut tasapainotella hektisen näyttelijäntyön ja perhearjen välillä

Nicke Lignell kertoo Iltalehdelle lopettaneensa tupakoinnin sen jälkeen, kun Raakel-vaimo huolestui uniapneaoireista.

Näyttelijä Nicke Lignell, 54, kertoo Iltalehden haastattelussa luopuneensa pahasta tavastaan 30 vuoden jälkeen. Lignell nimittäin paljasti lehdelle, että tupakointi loppui puoli vuotta sitten.

Päätös alkoi kypsyä, kun näyttelijällä diagnosoitiin uniapnea. Hän hakeutui tutkimuksiin, kun vaimo Raakel Lignell huolestui yöllisistä hengityskatkoksista.

– Uniapneahan on sillä tavalla vaarallinen sairaus, että se lyhentää elinikää ja laukaisee mahdollisia pinnan alla kyteviä muita sairauksia. Sikäli oli siis helppo päätös lähteä hakemaan tuolloin apua, sanoi Lignell, joka kuvaa kesällä Kjell Westön menestysromaaniin pohjautuva Rikinkeltainen taivas -elokuvaa.

– Tietysti myös terveydenhuollon ammattilaiset alkoivat muistutella aika tiuhaan, että olisi hyvä lopettaa. Siinä se ajatus sitten kypsyi, ja lopulta päätin, että nyt on aika.

Rikinkeltainen taivas käsittelee rakkautta. Lignellit ovat olleet naimisissa vuodesta 1995 lähtien. Arkeen oman mausteensa on tuonut se, että perheeseen kuuluu viisi lasta.

Nicke sanoi vuonna 2017 Huomenta Suomen haastattelussa, ettei pitkän liiton ylläpitämiseksi ole olemassa poppakonsteja.

– Ei siihen ole valmiita reseptejä. Pitää olla siinä mielessä rehellinen, ettei koita muuttaa toista. Antaa toisen olla sellainen kuin on ja yrittää mieluummin hyväksyä sen, hän pohti.

– Kunnioita toista ja ole hänen rinnallaan sen sijaan, että vedät väkisin reessä.

Lue myös:

    Uusimmat