Rattijuoppo törmäsi Nicke Lignelliin 10 vuotta sitten – näyttelijä Avussa: ”En ole pystynyt antamaan kuljettajalle anteeksi”

Näyttelijä ja juontaja Nicke Lignell joutui vuonna joulukuussa 2006 rajuun onnettomuuteen.

Hurjat 2,41 promillea puhaltanut rattijuoppo törmäsi Nicke Lignellin ajamaan autoon. Lignell loukkaantui kolarissa vakavasti, ja teho-osastolla hänellä todettiin kallonmurtuma ja aivoverenvuoto. Lignellin kyydissä oli myös tämän äiti, joka selvisi kolarista vähäisin vammoin.

Lignell puhuu Apu-lehdessä kolarista ja siitä, miten hänen on vaikea ymmärtää, miksi ihmiset saavat anteeksi humalassa tekemiään asioita. 

– En ole pystynyt antamaan kuljettajalle anteeksi. Aivan liian paljon annetaan anteeksi sillä perusteella, että joku on ollut humalassa tehdessään kamalia asioita, Lignell toteaa haastattelussa.

– Olen kuitenkin hirvittävän onnellinen, että elämäni sai jatkua. Toivuin nopean ensiavun vuoksi pian entiselleni. 

Lignell kokee, että kolari vaikutti hänen asenteisiinsa pysyvästi ja myöntää pelänneensä töihin paluuta onnettomuuden jälkeen.

– Kun palasin töihin, pelkäsin aluksi mokaavani. Entä jos pää ei pelaa? Ei auttanut muu kuin ottaa armeliaampi asenne itseä kohtaan. Eihän mokaaminen niin vaarallista ole. Opin myös ymmärtämään nyt-hetken tärkeyden. Huomisesta emme tiedä mitään.

Tässä kuussa 51 vuotta täyttävä Lignell on näyttelijä, joka muistetaan muun muassa elokuvista Onnen varjot, Levottomat 3 ja Akvaariorakkaus. Hän osallistui Tanssii Tähtien Kanssa kilpailuun vuonna 2008 ja juonsi Voitto kotiin -visailua vuosina 1999-2002.

Lähde: Apu

Lue myös:

    Uusimmat