Nicke ja Raakel Lignellin suhde on kestänyt jo 25 vuotta – Nicke paljastaa pitkän liiton salat

Nicke Lignell paljastaa pitkän liiton salat 8:02

Lignellin perheen viidestä lapsesta neljä on jo muuttanut pois kotona. Nicke myöntää, että lapsien lähtöön liittyy myös haikeuden tunteita.

Huomenta Suomi -keskusteluohjelman estradina toimii tällä viikolla Porissa järjestettävä SuomiAreena. Tänään ohjelmassa vieraili muun muassa näyttelijä, juontaja Nicke Lignell.

Lignell kertoi haastattelussa muun muassa arjestaan näyttelijänä ja suurperheen isänä. Vuosien varrella hektinen näyttelijäntyö ja perhearki ovat vaatineet kompromissien tekemistä.

– Olin monta vuotta perheessämme se, joka hankki elannon. Raakel oli monta vuonna kotona, hän halusi olla lasten äitinä 24 tuntia vuorokaudessa. Kesät yritin rauhoittaa. Jos minulla ei ollut elokuvaa luvassa, olimme mökillä ja elimme vanhanaikaisesti. Muutimme maalle ja olimme kimpassa, Lignell muistelee.

– Silloin olin läsnä. Muuten olin aika paljon poissa. Kun teatterissa näytös loppuu, lapset nukkuvat jo. Oli siitä vähän huono omatuntokin silloin.

Nyt viidestä lapsesta neljä on jo muuttanut pois kotoa ja tunnelma kotona on ollut paitsi rauhallinen myös haikea. Kun lapset ovat poissa, parisuhteellekin vapautuu enemmän aikaa.

– Meidän kohdalla Raakel on varmaan kokenut enemmän haikeutta, mutta kyllä minäkin mietin usein, että milloin saisimme koko porukan koolle esimerkiksi syömään yhdessä. Sekin on jo yllättävän vaikeaa, hän toteaa.

– Nyt on vaarana myös se, että muistammeko tehdä kimpassa asioita, että suhde pysyy virkeänä. Siinä on omat haasteensa, Nicke huomauttaa.

Lignellit ovat pitäneet yhtä jo 25 vuoden ajan ja häitä tanssittiin vuonna 1995. Nicke uskoo, ettei pitkän liiton ylläpitämiseksi ole olemassa poppakonsteja.

– Ei siihen ole valmiita reseptejä. Pitää olla siinä mielessä rehellinen, ettei koita muuttaa toista. Antaa toisen olla sellainen kuin on ja yrittää mieluummin hyväksyä sen.

– Kunnioita toista ja ole hänen rinnallaan sen sijaan, että vedät väkisin reessä, hän kiteyttää.

Katso Lignellin haastattelu kokonaisuudessaan videolta artikkelin yläosasta. 

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat