Ikimuistoinen Stadin Derby! HIFK iski hurmaavan maalijuhlan voittomaalin viimeisillä hetkillä – fanit ryntäsivät kentälle

Stadin derby tarjoili upeaa draamaa! HJK nousi takaa-ajoasemasta tasoihin, mutta viime hetken maali siivitti HIFK:n voittoon – katso maalikooste tästä! 17:15
HJK nousi takaa-ajoasemasta tasoihin, mutta viime hetken maali siivitti HIFK;n voittoon – katso maalikooste tästä!

HIFK ja Helsingin Jalkapalloklubi tarjosivat torstai-iltana kauden ensimmäisessä Stadin Derbyssä näytöksen, joka nousee ikimuistoisimpien joukkueiden välisten kamppailujen joukkoon. HIFK voitti seitsemän maalia sisältäneen ottelun maalein 4-3.

Suurena ennakkosuosikkina iltaan lähtenyt sarjakärki HJK hallitsi peliä, mutta HIFK iski avausjaksolla harvoista paikoistaan kylmällä tehokkuudella johtaen tauolla ottelua 3-1 Sakari Tukiaisen, Joel Mattssonin ja Mostagh Yaghoubin maaleilla.

HJK:n ainoasta osumasta avausjaksolla vastasi vapaapotkusta osunut Atomu Tanaka.

Toiselle jaksolle HJK:n päävalmentaja Toni Koskela teki peräti neljä pelaajavaihtoa ja otti pelin hallinnan entistä selkeämmin erityisesti Rasmus Schüllerin kentälle tulon myötä.

Roope Riski kavensi 52. minuutilla lukemiksi 2-3, ja kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Tim Väyrynen tasoitti rangaistuspotkusta lukemiksi 3-3.

Tasapeli näytti jo häämöttävän, kunnes Yaghoubin sivurajan tuntumasta lähtenyt vapaapotku 89. minuutilla päätyi Schüllerin pään kautta uransa ensimmäistä Stadin Derbyä pelanneelle Eero-Matti Auviselle, jonka osuma ratkaisi ottelun HIFK:lle.

Maalia seurasi keskustelua herättänyt ja sanktioita povaava välikohtaus, kun päätykatsomossa olleet HIFK:n kannattajat ryntäsivät yli laitojen kentälle juhlimaan osumaa pelaajien kanssa.

Voitto oli HIFK:lle ensimmäinen HJK:sta sitten syyskuun 2016.

HJK jatkaa sarjakärjessä kahden pisteen erolla ennen ottelun vähemmän pelannutta Kuopion Palloseuraa. HIFK jatkaa viidentenä 22 pisteellä.

Juttua muokattu kello 21.00. HIFK:n voittomaalin iski Eero-Matti Auvinen eikä Joel Mattsson.