Ikea päihitti Duracell-pupun: Kuluttaja testasi paristot

Merkillä ei ole väliä, todistaa Kuluttaja-lehden paristovertailu. Vai olisitko itse uskonut Ikean pariston päihittävän tunnetun Duracellin?

Usean kaupan omat halpaparistot kestävät käytössä yhtä kauan tai pidempään kuin kalliit merkkituotteet.

Kuluttaja-lehden keskihintaisten ja edullisten AA-koon alkaliparistojen testin mukaan kaupan halpamerkit ovatkin selvästi suositeltavampi ostos kuin jopa viisi kertaa kalliimmat merkkiparistot.

Paristo-ostoksilla kannattaakin kytätä kappalehintaa. Testin halvin, Ikean Alkalisk, maksaa 20 senttiä kappale, ja kalleimmat Duracell ja Panasonic maksavat euron kappaleelta.

14 testatusta paristosta Ikean Alkalisk tarjoaa ylivoimaisesti parhaan hinta-laatusuhteen. Esimerkiksi Ikean paristoilla varustettu matkaradio soi eurolla 2 335 minuuttia, eli melkein 39 tuntia. Testin kallein merkkiparisto Duracell jaksaa eurolla soittaa vain alle 8 tuntia!

Testissä oli mukana muun muassa Lidlin, Clas Ohlssonin, Bilteman ja Keskon omilla merkeillään myymiä paristoja sekä Duracellin ja Panasonicin merkkiparistoja. Koko testin paras oli Vartan paristo ja huonoin Philipsin paristo.

Muistathan kierrättää käytetyn pariston. Kierrätyslaatikoita löytyy useimmista kaupoista.

Kuluttajan testiin voit tutustua uusimmasta numerosta tai täältä.

Lue myös:

    Uusimmat