Ikaalisten yliajo järkyttää – tienpientareelle tuotu kynttilöitä ja kukkia: "Menehtynyt tyttö oli ystävällinen kaikille"

Ikaalisissa Karpanperäntien varteen tuodut kynttilät ja kukkaset muistuttavat eilisestä rajusta onnettomuudesta, jossa menehtyi 16-vuotias tyttö.

Poliisin käsityksen mukaan tyttö oli kulkenut tien reunaa, kun autoa ajanut mies törmäsi häneen.

MTV Uutiset kävi turmapaikalla. Karpanperäntie on erittäin hiljainen pieni hiekkatie, joka kulkee metsän ja satunnaisten peltoaukeiden keskellä. Onnettomuuspaikalla tie kulkee metsän siimeksessä.

Jäljet kertovat kovasta vauhdista

Jäljistä päätellen törmäys on tapahtunut usean kymmenen metrin päässä paikasta, johon auto oli lopulta pysähtynyt keula romuttuneena. Auto näyttää ajautuneen useiden kymmenien metrien matkan tien piennarta pitkin, jossa se katkaissut paksun puisen sähkötolpan.

Jälkien perusteella vauhti on ollut kova.

Tietä pitkin ajaa hiljalleen muutamia autoja, jotka jarruttavat onnettomuusauton kohdalla. Paikalle pysähtyy läheisellä mökillä kesäänsä viettävä Antti Höysniemi.

Hän kertoo olleensa lämmittämässä eilen saunan kiuasta, kun sähköt yllättäen katkesivat.

– Luulin ensin, että joku kaivinkone on vahingossa katkaissut sähköt, mutta valitettavasti näin ei sitten ollutkaan, Höysniemi kertoo.

Tästä noin kymmenen minuutin päästä hän havaitsi lääkintähelikopterin lentävän alueella.

"Rauhallinen tyttö, joka oli hyvä koulussa"

Toinen mies saapuu romuttuneen auton luo. Hän kertoo tunteneensa menehtyneen tytön hyvin.

– Hän oli rauhallinen, hieman hiljainen tyttö, joka oli erittäin hyvä koulussa. Kymppejä tuli kokeista, mies kertoo.

Mies katsoo murheellisena onnettomuuspaikkaa ja kertoo lisää onnettomuudessa menehtyneestä tytöstä.

– Hän oli sinnikäs ihminen, joka oli ystävällinen kaikille. Ei olisi uskonut, että tämä on tytön kohtalo. Vaikea tätä on ymmärtää, hän toteaa surullisesti.

Kuljettajaksi epäilty löydettiin myöhemmin maastosta

Ajoneuvoa kuljettanut mies poistui törmäyksen jälkeen paikalta jalan. Poliisi tavoitti kuljettajaksi epäillyn miehen myöhemmin maastosta.

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja rattijuopumuksesta. Poliisi ei tässä vaiheessa kommentoi kuljettajan alkometritulosta.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja