Iivo Niskanen lähes loppuun asti voittotaistelussa – uran paras tulos vapaan hiihtotavan kisassa

Iivo Niskanen oli neljäs maastohiihdon maailmancupin 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa Sveitsin Davosissa. Niskanen taisteli vielä kympin kohdalla voitosta, ja saavutti lopulta uransa parhaan tuloksen vapaan väliaikalähtökisoissa.

Kisan voittoon hiihti norjalainen Simen Hegstad Krüger, joka kukisti toiseksi sijoittuneen Venäjän Sergei Ustjugovin murskaavasti 19 sekunnilla. Maailmancupin osakilpailuvoitto oli Krügerille uran toinen. Ensimmäinen tuli lähes päivälleen kaksi vuotta sitten.

Niskanen hävisi palkintosijan kolmanneksi sijoittuneelle sveitsiläiselle Dario Colognalle 7,9 sekunnilla. Sen sijaan Aleksandr Bolshunov ei pystynyt lopun kiristään huolimatta pudottamaan suomalaista nelossijalta, vaan jäi lopulta seitsemänneksi.

Niskanen oli vielä kymmenen kilometrin kohdalla kilpailussa toisena. Vielä kaksi kilometriä ennen maalia hän oli Colognan edellä kolmen sekunnin turvin.

Perttu Hyvärinen oli kilpailussa 16:s ja Ristomatti Hakola 36:s. Muista suomalaisista Lari Lehtonen oli 45:s, Joni Mäki 52:s ja Juho Mikkonen 58:s.

Niskanen oli ennen tätä yltänyt urallaan vapaan hiihtotavan väliaikalähtökisassa parhaimmillaan kuudenneksi. Suomalainen otti kauden tavoitteekseen maailmancupin kokonaiskilpailun voiton, jolloin hänen täytyy alkaa saavuttaa kärkisijoja myös vapaan kisoissa.

Niskanen avasi kauden voittamalla Rukan 15 kilometrin perinteisen kisan ja sijoittumalla vapaan takaa-ajossa kolmanneksi. Lillehammerin viikonlopusta käteen jäi yhdistelmähiihdon yhdeksäs sija.