Iivo Niskanen ei välittänyt venäläisen selityksistä – "Nuori kaveri"

Iivo Niskasen jälkeen maastohiihdon miesten 50 kilometrillä hopealle sijoittunut Venäjän Alekandr Bolshunov spekuloi, että Niskasella toimi suksi paremmin ja siksi Niskanen pystyi lopussa karkaamaan häneltä. Bolshunovin mukaan kelin kylmeneminen vaikutti negatiivisesti hänen suoritukseensa.

Niskanen ei moista allekirjoittanut kisan ratkaisun osalta.

– Ei suksissa ollut vaikutusta. Enemmänkin oli kiinni taktiikasta. Hän olisi tietysti voinut miettiä, että oliko järkevää vaihtaa suksea. Olin luottavainen koko ajan, että pystyin olemaan sen tilanteen päällä, Niskanen sanoi.

Niskanen havaitsi venäläisen olleen väsyneempi.

– Nuori kaveri (21-vuotias). Yllättävän hyvin kesti matkavauhdin noin. Näin siitä hiihtämisestä kuitenkin, että asento oli vähän kumarampi ja totta kai se on kiva katsoa perästä, milloin selkäranka alkaa taittua. Ehkä hän uskoi olevansa loppukahinoissa minua vahvempi. Mutta se on osa taktiikkaa.

Niskanen ei myöskään yrittänyt hiihtää venäläiseltä karkuun liian aikaisin, vaan päästi tämän suosiolla mukaan.

– Hän oli ilmeisesti kolmannen kierroksen jälkeen vaihtanut suksen. Tiesin, missä hän saavutti ja se ero oli vähintään sama. Mielellään vähän odottelinkin, että päästäisiin hiihtämään yhtä matkaa. Ei ollut mitään järkeä takoa sillä likaisella suksella liikaa.

Niskanen kertoi olleensa luottavainen koko ajan.

– Harvinainen kisa, että ero repsahti noin isoksi. Olet mitaleilla, mutta on iso panos, oletko olympiavoittaja vai hopeamitalisti. Pyrin noudattamaan suunnitelmaa, joka oli tarkoitus tehdä. Olin luottavainen, kun ei ollut kramppeja ja muuta, ja pystyinkin sen kirin sitten tekemään.

Iivo Niskanen dokumentti:"Kilpailuhenkisyys miehen tiellä pitää" 10:50

Lue myös:

    Uusimmat