Iisan suunnitelma: Sälpäkuja

Omakotitalo kaipaa remonttia, siiven käytävän syvennyksessä sekä katto- että lattiatyöt ovat jääneet kesken, samoin kynnyksiä ja lattialistoja puuttuu. Tilava wc- ja kodinhoitotila näyttää lähinnä varastolta, valaistuskin on puutteellinen. Tilan seinät on väritetty pölyisellä turkoosin sävyllä, mikä ei ainakaan raikkautta lisää. Seiniä raikastetaan valkoisella maalilla ja wc:n kalustus uusitaan. Valaistukseksi peilin yläpuolelle ja kattoon halogen.

Sisustuksessa on nykyisellään monta tyylisuuntaa, ja väritys on paikoin iloista. Uudessa suunnitelmassa värimaailma rauhoitetaan valkoiseen ja maanläheisiin ruskean eri sävyihin, mausteeksi hieman sinistä, koska keittiön sininen laattalattia on aika hallitseva. Keittiön ruokapöydäksi löysin muualta huoneistosta hurmaavan tummanruskean klahvipöydän, kahvinväriset tuolitkin olivat valmiina. Ruokailutilasta raivataan piano ja muut ylimääräiset huonekalut, senkki jää astiakaapiksi. Ruokapöydäksi valittiin jykevä talonpoikaisantiikkinen ruokapöytä.

Olohuoneesta viedään pois monitasoinen kirjahylly, joka palvelee nykyisellään pelkästään koriste-esineitä. Valkoinen sohva saa kaveriksi toffeenvärisen sohvan, jonka istuinnojan taakse sijoitetaan sivupöytä. Tummanruskea matto ja sivupöydät sekä valkoisilla tyynyillä somistetut korituoli ja rahi luovat kodikasta tunnelmaa.

Sisääntuloaulassa tervehtii komea rustiikkikaappi. Työhuone siistitään ylimääräisestä. Kirjahylly asetetaan L-muotoon, jotta huoneesta saadaan hieman ilmavampi. Makuuhuone on vahvasti intialaisväritteinen, nyt se sisustetaan ja somistetaan muun huoneiston sävyä vastaavaksi.

Vierashuoneesta tehdään oleskeluhuone. Siellä katto on kovin matalalla, joten huonekalujen on oltava oikeassa mittasuhteessa tilaan nähden. Seinien kylmä jäänsininen vaihdetaan valkoiseen, tuolit ja tasot ovat tummaa puuta.

Saunaa vastapäiseen tilaan on helppo laittaa muutama tuoli, joissa levähtää löylyjen jälkeen. Siiven viimeinen huone sisustetaan vierastilaksi, jollaiseksi se sopii mainiosti, kuuluhan siihen oma wc:kin. Pastelliset seinät maalataan valkoiseksi ja nutriaksi. Viihtyvyyttä lisäävät antiikkinen kaappi, muhkea nojatuoli, pehmeä matto. Sänky sopivan värisine vuodevaatteineen ja sängynpäätyineen viimeistelee sisustuksen.

Lue myös:

    Uusimmat