Ihmisten välinpitämättömyys ongelma kevyen liikenteen väylillä – polkupyöräilijät hämillään saaduista rikesakoista: "Muutamilla on mennyt pasmat sekaisin"

Vauhti kiihtyy kevyen liikenteen väylillä 7:31
Poliisin mukaan yllättän moni ei välitä liikennesäännöistä kulkiessaan pyörällä tai sähköpotkulaudalla. Katso poliisin vinkit ja ohjeet niillä liikkumiseen videolta.

Vauhti on kiihtynyt kevyen liikenteen väylillä, kun kävelijöiden ja pyöräilijöiden joukossa liikkuu nyt myös sähköpotkulautailijat. Vauhdin lisäksi myös kevyen liikenteen käyttäjiä on enemmän ja tämän myötä kävelijöiden turvattomuuden tunne on lisääntynyt.

Helsingin poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli Jani Markkanen kertoo Huomenta Suomessa, kuinka kevyen liikenteen yksi suurimpia ongelmia tällä hetkellä on ihmisten välinpitämättömyys.

– Eniten näkyy sellaista minä-ajattelua. Silloin säännöt unohtuvat ja ei huomioida toisia ihmisiä, toteaa Markkanen.

Polkupyöräilijät hämmästelleet rikesakkoja

Markkanen on mukana tehostetussa valvontakampanjassa, jossa poliisit seuraavat kevyen liikenteen käyttäjiä ja heidän liikennekäyttäytymistään. Nopeuserot kävelijöiden ja pyöräilijöiden sekä sähköpotkulautailijoiden välillä ovat huimat ja tämä on aiheuttanut vaaratilanteita liikenteessä.

Markkanen on pistänyt merkille erityisesti pyöräilijöiden erikoisen ensireaktion, kun poliisi on ilmoittanut kirjoittavansa rikesakon.

– Ihmiset ovat niin kauan ihan hyväntuulisia ja samalla aaltopituudella meidän kanssamme, kunnes me kerromme, että me annetaan tästä rikesakko. Muutamilla on mennyt pasmat sekaisin, että eikä, annetaanko polkupyöräilijöillekin rikesakkoja.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.  

Lue myös:

    Uusimmat