Ihmislinko ja pala Skotlantia – lahjavinkit ihmiselle, jolla on jo kaikkea

Ei mitään, ja kuitenkin niin paljon. Aineettomat lahjat kasvattavat suosiotaan. Poimi lahjavinkit ihmiselle, joka ei enää kaipaa tavaraa!

Aineettomat lahjat ovat kasvattaneet suosiotaan vuodesta toiseen. Aineettoman lahjan idea on, että sillä on kaksi saajaa: joululahjan saaja saa kortin, jossa kerrotaan, mihin hyvään hänen lahjansa on käytetty.

MTV Lifestyle keräsi yhteen parhaat aineettomat lahjat!

Luonnon ystävälle

WWF tarjoaa Ilmasto-lahjakorttia ja Itämeri-lahjakorttia, joilla voi tukea työtä luonnon puolesta. Jos luontolahjakortit tuntuvat liian epäkonkreettisilta, lahjan antaja voi turvautua Käymäläseura Huussi ry:n tarjontaan. Seura myy esimerkiksi koulun käymälärakennusta tai kyykkylaattamuottia käymälään. Näitäkään ei tosin saa itselleen: esimerkiksi koulukäymälä rakennetaan Sambiaan.

World Visionilta saa samaan henkeen ostaa metrin vesiputkea Keniaan.

Terveysintoilijalle

Terveydestä intoutuneelle lahjan saajalle voi hankkia polio-rokotteen UNICEFin lahjakaupasta. Sieltä löytyy myös esimerkiksi maapähkinätahnaa, joka auttaa aliravittuja lapsia.

Interpedia.fistä sen sijaan löytyy lahjaksi taitoja, rohkeutta ja oikeuksia lapsille tai tietotekniikkakurssi kolumbialaiselle tytölle. Parempi lahja -kaupan Turvallinen äitiys -koulutuksessa käsitellään perhesuunnittelua sekä hygienian ja ravinnon merkitystä. Solidaarisuus.fin lahjalla voi tarjota HIV/AIDS -tukihenkilön Ugandaan.

Apua suomalaisille

Kotimaan ystävälle löytyy myös useita aineettomia lahjoja. Pelastakaa Lapset -järjestön toivekaupasta voi ostaa suomalaiselle lapselle päivän tukiperheessä.

HelsinkiMissio myy kaupassaan aikaa, jota ostamalla lahjan antaja ja saaja lahjoittavat koulutettujen vapaaehtoisten aikaa ihmisille, jotka muuten olisivat yksinäisiä.

Rauhan ystävälle

Parempi lahja -lahjakaupasta voi ostaa Naapurisopua eri kulttuuritaustaisille naapureille. Kirkon Ulkomaanapu tarjoaa myös joulurauhaa, jolla edistetään konfliktien osapuolten vuoropuhelua rauhan puolesta.

Tasa-arvosta kiinnostuneelle

Tasa-arvosta kiinnostuneelle voi ostaa Naisten pankista ammatin kehitysmaan naiselle. Solidaarisuus.fin lahjalla voi opettaa naisen lukemaan. Parempi lahja -kaupan Tukea traumasta selviämiseen -lahja taas auttaa raiskauksen tai muun väkivallan kohteiksi joutuneita.

Anna lahjaksi elämys!

Jos aineeton lahja ei ole aivan sinun juttusi, voit turvautua elämyksiin. Annajotainmuuta.fi ehdottaa erilaiseksi lahjaksi ensiapukurssia, digilehden tilausta, golfkierrosta, karhusafaria ja sukuselvityksen tekemistä. Lahjan antaja voi myös kirjoittaa runon vuoden jokaiselle päivälle tai opettaa lahjan saajan tunnistamaan sieniä. Hauskaa yhdessäoloa, joka ei vaadi edes rahaa!

Kulttuurielämyksiä

Kulttuurinnälkäiselle sukulaiselle Oopperaliput voivat olla hyvä lahjaidea. Helsingin oopperassa voi ihmetellä esimerkiksi rakkausdraamasta kertovaa Don Carlosta tai nähdä KaritaMattilan esiintyvän Jenůfa-oopperassa.

Raisua kivaa kahdelle

Esittelykurssi kevytlentokoneella tai hieman räväkämpi käsiaseammunta ovat elamyslahjat.fin ideoita. Live It järjestää vielä astetta huimapäisempää Suomi-konepistooliammuntaa. Kukapa ei tällaisesta lahjasta ilahtuisi?

Kokemuskauppa.comissa taas on tarjolla Ihmislinko, joka ampuu lahjan saajan taivaalle noin 20 metrin korkeuteen.

Goexperience.fi myy Merikalastus Suomenlahdella -pakettia, jonka saaja pääsee kokeilemaan trendikkäitä kalastustapoja. Päivä viikinkinä -paketissa vähintään kymmenen hengen ryhmä saa viettää päivänsä – kyllä – viikinkinä.

Mikäli lahja kuitenkin saisi olla rentouttavampi, voit harkita Irtiotto arjesta -lahjakorttilaatikkoa. Loistoboxi.fin loota sisältää kahden hengen majoituselämyspaketin hotellissa.

Suoranaisia outouksia

Onko ystäväsi aina halunnut olla lordi? Osta hänelle palanen Skotlantia! Kauppaan kuuluu tietenkin virallinen todistus arvonimestä. 0.09 neliömetrin läntin saa 30 punnalla. Jos toivot sittenkin kotimaista maapalaa, Luonnonperintösäätiö myy lahjaksi ikimetsän palasia.

Onko lordius liian fiiniä? Sea Lifen myymä Hai-Hupi vie luonnonystävän vesipuiston kulissien taakse ruokkimaan kaloja. Samalla tuet merikilpikonnien suojelukeskusta.

Onko kaverisi törkeä, hävytön tai muuten vain paha suustaan? Amnestyn Paha setä -lahja on ihmisoikeustyötä tukeva kortti, jota koristaa joko Iranin Mahmud Ahmadinejad tai Valko-Venäjän Alexander Lukashenka. Liian pahansuopaa? Kirkon Ulkomaanavulta saat marakassin suoraan Perusta.

Taatusti ikimuistoinen lahja kaverille on hänen mukaansa nimetty tähti, joita tarjoilee esimerkiksi International Star Registry. Tähdestä saa itselleen todistuksen, jossa kerrotaan tähden koordinaatit ja tietenkin sille annettu nimi. Tähteä nimettäessä kannattaa huomioida, etteivät tähtitietelijät kuitenkaan tule virallisesti käyttämään annettua nimeä.

Goldenmoments.fin Vakoilukierros ja agenttitesti esittelee vakoojien menetelmiä ja välineitä, Samalla luonnollisesti tutkitaan, onko kaverisi agentti. Samasta puljusta voi ostaa ei-niin-mairittelevan karikatyyrimuotokuvan. Taatusti omaperäisempää kuin ne iänikuiset villasukat!


Lue myös:


Maria Aarnio, maria.aarnio(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja