Idea lastenjuhliin: Jäätelöbaari kruunaa syntymäpäivät

Lasten syntymäpäiväjuhlien järjestäminen on vanhemmille näytön paikka. Vaivalla väsätty kermakakku jää lapsilta usein lautasille, mutta pastellisävyin koristeltu jäätelöbaari, siinäpä vasta helppo idea juhlien herkulliseksi ohjelmanumeroksi.

Lasten syntymäpäiväjuhlat on helppo ulkoistaa, mutta jos kaipaa kotiinsa puolitoistatuntia kiljuntaa ja juoksentelevia lapsukaisia, on kotijuhlien järjestämiseen varattava ainakin kauppareissun verran aikaa. Ennen kauppaa on mietittävä tarjottavat, koristeet ja vastalahjukset, joihin nykypäivän lapset on totutettu. Ylenpalttinen valmistautuminenkaan ei kannata, sillä totuus on, että lapset ovat kiinnostuneita vain toisistaan, sankarin saamista lahjoista ja kekseistä. Kaikki muu hössötys on turhaa.

Yksikään lapsi ei koskaan kehu laajaa herkkuvalikoimaa ja kauniisti koristeltua juhlahuonetta vaan juoksee hippaa hiki päässä. Silti juhlia on mukava valmistella yhdessä sankarin kanssa ja seuraavassa muutama vinkki keväisten juhlien koristelijalle.

Koristeet

Joulukuusesta tuttu rinkulakoriste muuttuu lapsellisen juhlavaksi, kun sen kokoaa pastellisen sävyisistä paperisuikaleista. Suikaleet voi kiinnittää rinkulaksi teipillä ja ketjua jatkaa tarpeen mukaan.

Lasten herkkupöytään ei uskalla laittaa pieniä tuikkukynttilöitä, sillä herkkuja kahmiva käsi ei niitä huomaa varoa. Kynttilä tuo kuitenkin mukavan juhlaisan tunnelman ja turvallinen vaihtoehto on iso lasitölkki, jonne tuikun voi tuikata turvallisesti tuleen. Vanhat lasitölkit voi koristella helposti irrotettavilla washi-teipeillä.

Yksi iso kukkakimppu pöydässä voi peittää lasten näkyvyyden mutta useaan pieneen lasipurkkiin jaettu tulppaanikimppu näyttää kauniilta ja jättää tilaa lasten silmien korkeudelle. Vaasiksi käy lasinkeräykseen menossa oleva hillopurkki tai mikä tahansa pieni astia.

Juhlallinen lippunauha valmistuu helpoiten koriste- tai washi-teipeistä. Neljäsenttinen teippipala liimataan kaksinkerroin narun, esimerkiksi paketointinauhan ympärille ja viimeistellään saksilla viirin muotoon. Washi-teipillä viirin voi kiinnittää seinään tai mihin vain, sillä se ei poistettaessa revi maalipintoja mukanaan.

Kaunis pöytäliina erottaa juhlan arjesta. Jotta äidin aika ja hermot ei menisi liinan siisteyttä varjellessa, kannattaa sijoittaa muutama euro läpinäkyvään muoviliinaan. Muoviliinoja myydään samoissa paikoissa missä muitakin kerniliinoja on tarjolla metritavarana. Muoviliina on jäätelöbaarin ehdoton sisustuselementti.

Jäätelöbaari

Baarista ei saa jäätelöä ilman rahaa. Siksi sankarin tehtävänä on piirtää jokaiselle vieraalle oma jätskiseteli, jolla he saavat herkkunsa lunastettua. Setelit jaetaan jonottaville asiakkaille jäätelöbaarin ovella eli keittiön tai ruokailuhuoneen oviaukossa. Kaksikin jäätelövaihtoehtoa riittää, sillä valinta kahdenkin välillä on juhlahuumaisille pienille aivoille hankalaa. Toki jäätelöbaarissa saa ottaa kaikkia tarjolla olevia vaihtoehtoja, onhan kyse syntymäpäiväjuhlista!

Aikuinen voi pyöritellä jäätelöpalloja asiakkaiden kulhoihin mutta siitä eteenpäin asiakkaat ovat omillaan. Pöytään katetut suklaakastikkeet, kinuskit, nonparelllit, keksit, pilkotut suklaapatukat, strösselit ja kermavaahtopullo ovat lasten vapaasti käytettävissä. Pienemmät muksut toki kaipaavat apua herkkujen lastaamisessa.

Jäätelö janottaa ja siksi täytyy tarjolla olla myös juotavaa. Päiväkoti-ikäisille lapsille tarjotaan mehua ja maitoa, kouluikäiset osaavat jo vaatia limppareita.

Rauhoittumishetki ongella

Herkuttelutuokion jälkeen hippaavat lapset voi rauhoittaa laiturille onkimaan. Laituri voi olla tuoli tai sohva ja järven seläksi kelpaa oviaukkoon teipattu kangas. Jokainen lapsi saa vuorollaan onkia pienen muiston juhlista, on se sitten pieni tarra-arkki tai rusinapaketti. Pieni paketillinen ksylitoli-purukumia tulee myös tarpeeseen hurjan herkuttelun jälkeen.

Teipit: teippitarha.fi

Teksti: Henna Kekki

Kuvat: Mikko Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja