Hyvinvoiva iho vaatii kosteutta ympäri vuoden – poimi vinkit!

Hyvinvoiva iho on kosteutettu, Hello uutisoi. Näin pidät huolta ihon kosteustasapainosta ympäri vuoden.

Ihon hyvinvointi on pitkälti riippuvainen sen kyvystä sitoa kosteutta. Kosteustasapainoon vaikuttavat niin ulkoiset kuin sisäisetkin tekijät. Ulkoisia tekijöitä ovat ilmasto, ympäröivän ilman kosteus sekä kosteusvoiteet. Sisäinen tekijä on ravinto.

Suomalainen iho kärsii varsin usein pintakuivasta ihosta, joka syntyy kosteuden puutteesta. Suurimpana syynä pidetään rajuja ilmaston vaihteluita, joiden seurauksena iho joutuu koetukselle. Poimi kahdeksan vinkkiä, joilla varmistat, että ihosi pysyy kosteutettuna ympäri vuoden.

1. Vedenjuonnin tärkeyttä ei voi koskaan painottaa liikaa. Meidän pitäisi juoda normaaleissa olosuhteissa 1,5–2 litraa vettä päivässä. Kesällä ja urheillessa enemmän. Juo vettä pitkin päivää pieniä annoksia. Älä odota siihen saakka, että sinulla on jano. Se on merkki siitä, että kuivuminen on jo alkanut.

2. Vesi ei ole ainoa vaihtoehto! Kokeile muita vaihtoehtoja, jos pelkkä vedenjuonti tökkii. Yrttiteet, tuoremehut ja maito auttavat kaikki täydentämään kehon kosteusvarastoja.

3. Kasvikset ja vihannekset sisältävät korkean määrän vettä, joten niiden nauttiminen on suositeltavaa muistakin syistä kuin niiden sisältämien vitamiinien takia.

4. Nauti öljyjä. Voit käyttää ruuanlaitossa hyvillä mielin erilaisia öljyjä. Parhaita öljyjä ihosi kannalta ovat oliiviöljy, auringonkukkaöljy ja kookosöljy, jotka ravitsevat ihoa sisäisesti. Muista myös nauttia rasvaista kalaa, josta saat hyviä rasvoja.

5. Vältä alkoholia, joka diureettina poistaa kehosta nestettä. Myös kahvinjuonnilla on samoja vaikutuksia, joten nauti sitäkin kohtuudella.

6. Muista tankata vettä urheillessa. Nauti nesteitä ennen ja jälkeen urheilusuorituksen sekä urhei lusuorituksen aikana. Jos mahdollista, kokeile myös urheilujuomia, sillä ne sisältävät mineraaleja ja glukoosia.

7. Satsaa kosteusvoiteeseen, jossa on riittävä suojakerroin. Pidät ihon hyvin kosteutettuna ja samalla ennaltaehkäiset ihon ikääntymistä.

8. Älä käytä liian voimakkaita puhdistustuotteita ihollasi, vaan valitse puhdistus ihotyypin mukaan. Liian saippuamainen puhdistusaine poistaa iholta sen omat rasva-aineet eli lipidit ja kuivattaa ihoa entisestään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja