Huumekuski pakeni poliisia aidan läpi – autosta paljastui, miksi poliisin piti pysäyttää se kovin ottein

Huumekuski pakeni poliisia aidan läpi – autosta paljastui syy, miksi poliisin piti pysäyttää auto kovin ottein 2:50
Katso videolta, miten poliisi pysäytti huumekuskin taklaamalla, ja millainen arsenaali tämän autosta löydettiin.

Aidat eivät pidätelleet poliisia paennutta huumekuskia Oulussa. Auton sisältä paljastui syy, miksi mies lähti karkuun.

Henkilöautolla liikkeellä ollut mies oli paennut poliisia nopeusrajoituksista ja punaisista liikennevaloista piittaamatta. Tapaus sattui Oulussa keväällä 2021.

Myöskään muiden omaisuudensuoja ei miestä vaikuttanut liikuttavan: Takaa-ajon aikana mies ajoi autollaan erään rakennuksen puuaidan läpi.

Poliisi joutui lopulta pysäyttämään miehen ajaman henkilöauton törmäämällä ja taklaamalla auton poliisiauton ja liikennemerkin väliin.

Aseistautunut ja huumeilla varustautunut

Autosta löytyikin syitä miehen pakomatkaan. Autossa oli katkaistu haulikko, ladattu revolveri ja osia konepistoolista, jonka deaktivointi oli purettu. Lisäksi miehellä oli hallussaan runsaat 75 grammaa amfetamiinia, yli 100 huumaavaa Ksalol-tablettia sekä jonkin verran muita huumausaineita.

Päihteet olivat myös maistuneet kuljettajalle itselleen, jonka verestä todettiin ajon jälkeen loratsepaamia, alpratsolaamia, amfetamiinia ja oksikodinia. Hänellä ei myöskään ollut ajo-oikeutta.

Vuonna 1991 syntynyt mies tuomittiin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ampuma-aserikoksesta, huumausainerikoksesta, rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Lisäksi hänen syykseen katsottiin myöhemmin tapahtuneet huumausainerikos, ampuma-aserikos ja tuottamuksellinen kätkemisrikos.

Näistä rikoksista mies sai yhteensä 10 kuukauden vankeuden, jota alensivat miehen aiemmat tuomiot.

Tuomiosta oli valitettu hovioikeuteen, mutta valituksen perumisen vuoksi tuomio jää voimaan. Hovioikeuden ratkaisu tuli kesäkuussa.

Lue myös:

    Uusimmat