Huulipunasävyjen salaiset viestit: Mitä värivalintasi kertovat sinusta?

Meillä kaikilla lienee omat rakkaat suosikkimme, mitä tulee huulipunien sävyihin. Tiesitkö, että huulipunavalintasi voivat myös viestiä omasta asenteestasi?

Tumma ja tulinen punainen – vai kenties hellä ja hento roosa? Huulipuna on nopea ja helppo tapa kohottaa itseluottamusta, korostaa omaa naisellisuutta ja tuoda arkeen siivun glamouria: monet tuntevat olonsa viehättävämmäksi panostaessaan huuliensa sävyihin.

Brittiläisen selvityksen mukaan seitsemän kymmenestä naisesta valitsee huulipunasävyn mielialansa perusteella. Kolme neljästä myös kertoi, että he valitsevat huulipunan värin havitellessaan tiettyä olotilaa tai tunnetta. Esimerkiksi punainen huulipuna saa naisen tuntemaan itsensä seksikkääksi ja sensuelliksi, vaaleat sävyt puolestaan viestittävät rakkautta ja onnea elämässä.

Onko sinulla omat suosikkisi? Meikkitaiteilija Mariela Sarkima paljastaa teoksessaan Make up bible lisää huulipunien sävyistä ja niiden viesteistä.

Syvät punaiset

Luumu – Viininpunainen – Munakoiso – Marjanpunainen

Voimakkaat ja tummat punasävyt ovat vahvojen ja trenditietoisten naisten suosikkeja. Syvän punainen huulipuna viestittää kantajansa olevan intohimoinen ja seikkailunhaluinen. Luumun ja munakoison sävyt ovat rohkean naisen valinta: minä olen ainoa laatuani.

Parhaimmillaan nämä dramaattiset sävyt ovat kuulaanvaaleaa ihoa vasten. Tummat huulet sopivat myös syvemmille ihonsävyille, jolloin ne sulautuvat muuhun meikkiin kuin valettu. Vaalean ihon rinnalla ne aiheuttavat vastaantulijoissa taatusti huomiotaherättävän Wau! -efektin.

Punaiset

Tiilenpunainen – Verenpunainen – Puhtaan punainen – Kylmä punainen

Klassinen punainen viestii kantajansa olevan naisellinen ja väkevä, kaunis ja rohkea – ja olevansa ylpeä siitä. Selkeät punaiset huulipunat ovat suosittuja sävyjä niin näyttävässä bisnes- kuin juhlavassa iltameikissäkin.

Punaisen eri sävyjä on kymmeniä: puhtaan punainen on klassikko, joka sopii melkein kaikille ihonsävyille. Lämpimät punaiset näyttävät kauneimmilta keltapohjaisten ihonsävyjen rinnalla.

Vinkki: Mitä vaaleampi iho, sitä kylmempi punainen toimii huulissa parhaiten.

Pinkit

Aniliini – Fuksia – Vaalea pinkki – Baby-pinkki

Sinussa piilee leikittelevyyttä ja ilkikurista kiusoittelua. Pinkki sävy viestittää sinun olevan viaton, mutta silti hauska ja jännittävä tapaus. Rakastat flirttailua ja naurua.

Pinkin, fuksian ja magentan sävyiset huulipunat ovat pirskahtelevan raikkaita ja taatusti huomiota herättäviä. Kylämäpohjaiset pinkit nousevat parhaiten esiin, sillä niissä on mukana vaalean ihonsävyn vastaväriä: violettia. Lämpimät pinkit huulipunasävyt ovat pehmeämpiä, ja niissä saattaa olla mukana kullanhohtoista kimallusta.

Korallit

Korallioranssi – Pehmeä koralli – Vaalea koralli – Roosa Koralli

Olet uskalias, tulinen ja rohkea, prameakin. Sinusta huokuu kunnianhimoa, mutta myös lämpöä. Uskallat sanoa sanottavasi.

Korallisävyt rakentuvat oranssille pohjalle tuoden meikkiin pirteyttä ja raikkautta. Nämä lämpimät huulipunasävyt toistuvat kauneimmin päivettynyttä ihoa vasten. Vaaleaihoisille sopivat pehmeänvaaleat korallit tai raikkaat, puhtaat oranssiset korallit.

Roosat

Ruusu – Vanha roosa – Baby-roosa – Kanerva

Roosa sävy viestittää sinun olevan viaton ja perinteitä ja luonnollisuutta arvostava ihminen. Pehmeän vaaleanpunaiset huulipunasävyt tuovat meikkiin romanttista ja tyttömäistä tunnelmaa.

Roosan sävyjä on helppo käyttää, sillä ne ovat lähellä huulten omaa väriä. Kauneimmillaan roosat huulipunat ovat kermaisen kiiltäviä. Roosan sävyjä on monia erilaisia, ja löydät varmasti juuri sinun huulillesi sopivan luonnollisen lookin.

Nudet

Toffee – Iho – Hiekka – Maitokahvi

Vähemmän on enemmän: olet rohkea ja itsevarma, täysin tietoinen omasta persoonallisuudestasi. Jotkut saattavat ajatella sinun olevan seinäruusu, vaikka todellisuudessa olet tarkkanäköinen ja osaat lukea ihmisiä.

Ihonväriset huulipunat sulautuvat ympäröivään ihoon ja häivyttävät huulten muotoa. Nudepunat ovat olleet muodissa jo pitkän aikaa, sillä niillä saa pehmeän yleisilmeen vaivattomasti. Nudehuulet sopivat loistavasti voimakkaasti meikattujen silmien kanssa: ne tekevät lookista trendikkään ja muotinäytöstyylisen.


Lähde: Mariela Sarkima: Make up bible, Tammi 2011, Daily Mail, She's Daily

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja