Huuhkajien ratkaisut kriittisessä Venäjä-ottelussa herättivät kysymyksiä – miksi Onni Valakari istui penkillä? "Hänellä on persoonallisuutta vaatia ja haluta palloa"

3:35
Tulosruutu: Huuhkajat taipui Belgialle 0-2 EM-jalkapallon lohkopäätöksessä.

Huuhkajien 0-1-tappio Venäjälle alkulohkon toisessa ottelussa on muodostumassa Suomen EM-jatkohaaveiden kannalta kriittiseksi. MTV Urheilun asiantuntija Mehmet Hetemaj jäi kaipaamaan Onni Valakarin panosta Suomen hyökkäyspelaamiseen.

Päävalmentaja Markku Kanerva lähetti Venäjä-ottelun toisella puoliajalla Lassi Lappalaisen kentälle Teemu Pukin tilalle Suomen ollessa vartti ennen päätöstä 0-1-tappioasemassa.

Toinen hyökkäävä vaihto nähtiin 85. minuutilla, kun puolustaja Joona Toivio korvattiin Fredrik Jensenillä.

Hetemaj kertoo ymmärtävänsä, mitä valmennus haki ottelun loppuvaiheessa. 

– Valmennus yritti selvästi muuttaa Venäjä-ottelun kulkua toisella jaksolla, mutta onnistuivatko he? Eivät välttämättä täysin. Jos mietitään pelaajia, odotin paljon Onni Valakaria kentälle. Hän on pelaaja, josta ei koskaan tiedä etukäteen: taitava, hyvä jalka ja pelinäkemys. Hänellä on persoonallisuutta vaatia ja haluta palloa. Vaikka jalat eivät ole maailman nopeimmat, hän kompensoi peliälyllä ja vartalon käytöllä, Hetemaj kuvailee.

– Odotin Onnia kentälle ainakin kahdessa viimeisessä ottelussa. Hän olisi ollut Robin Lodin lisäksi toinen pallotaitava pelaaja, joka olisi voinut uhata Venäjän puolustusta.

Hetemaj uskoo valmennusjohdon hakeneen Venäjää vastaan vaihdoilla nopeutta kotijoukkueen puolustuslinjan selustaan.

– Venäläistoppareiden jalat kramppasivat vähän väliä. He pyysivät jatkuvasti vettä ja tarvitsivat huoltojoukkoja. Ymmärrän idean, mitä valmennus haki esimerkiksi Lassi Lappalaisen vaihdolla.

– Venäläistopparit olivat alakerrassa niin puhki, että pidin itsekin kotikatsomossa valmennuksen ratkaisua lisätä jalkoja oikeana. Olisin kuitenkin itse lisännyt hyökkäävän pelaajan lisäksi yhden pallotaitavan kaverin pelaamaan palloja linjan taakse, Hetemaj arvioi.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja