Hurja nopeusrajoitus hämmästyttää keskellä Helsinkiä: "Ei ole varmaan kaupungin tekosia tämä"

1:28
Ajaisitko tällä kadulla 80 km/h?

Poliisi ei päästä autoilijaa pälkähästä, vaikka tämä erehtyisi uskomaan rauhallisella helsinkiläiskadulla näkemäänsä nopeusrajoitusta.

Helsingin Meilahdessa sijaitsevalla Mäntytiellä on jonkin aikaa ollut varsin vaaralliselta vaikuttava nopeusrajoitus, jonka uskoisi – tai ainakin toivoisi – soittavan autoilijoiden hälytyskelloja.

Todellisuudessa alueellinen 30 km/h:n nopeusrajoitus ei ole muuttunut miksikään, mutta liikennemerkkiä on töhritty siten, että nopeasti katsottuna kyltti näyttää osoittavan 80 km/h:n nopeusrajoitusta.

Nopeusrajoituskyltti on kaiken lisäksi lapsista varoittavan kolmion alla, ja yhdistelmä näyttääkin suorastaan kornilta.

Ilmeisesti vain hauskaksi pilaksi tarkoitettu töhry saattaa kuitenkin aiheuttaa oikeita vaaratilanteita, mikäli kuljettaja luottaa sokeasti näkemäänsä maalaisjärjen sijaan.

Alueella asuva Kari Kämäräinen kertoo MTV Uutisille ihmetelleensä asiaa ensin itsekin. Totuus kuitenkin paljastui nopeasti.

– Se on ihan selvää ilkivaltaa. Siinä on tussilla piirretty kolmekymppiä kahdeksaksikympiksi. Ei ole varmaan kaupungin tekosia tämä.

– Onkohan ollut pääsiäisen kepposia, toteaa puolestaan taksiautoilija Hannu Aulanne.

HS: Todennäköisesti lievä vahingonteko

Mäntytien oudosta nopeusrajoituksesta ensimmäisenä uutisoinut Helsingin Sanomat kysyi mahdollista rikosnimikettä poliisilta. Ylikomisario Jarkko Lehtisen mukaan kyse on todennäköisesti lievästä vahingonteosta.

Lehtinen muistutti HS:n haastattelussa, ettei Helsingin alueella ole lainkaan pieniä katualueita, joilla nopeusrajoitus olisi 80 kilometriä tunnissa.

Eduskuntavaalien aikaan katujen varsilla olleet vaalimainokset saivat joidenkin uudehkojen autojen liikennemerkkejä lukevat järjestelmät hämilleen, mistä oli seurauksena hyvinkin erikoisia nopeusrajoitusehdotuksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja