Huonon laatoituksen uudistaminen

Olemme rakentaneet omakotitalon viime vuonna ja valitettavasti yritimme säästää väärässä paikassa. Otimme töihin "halvan" laatoittajan, joka niin kehui osaavansa laatoittaa. Mutta näin ei ollut, vaan jälki on aivan kamalaa! Seinien laatat ovat eri tasoissa ja yksi laatta on haljennut ja palanen lähtenyt. Lattialaatoissa on hirveän isoja ja epätasaisia välejä, ja pahinta on kun sauma-ainetta on laatoissa ja sitä ei saa pois vaikka mitä tekisi. Samoin saumat ovat röpöleisiä ja vaikeita puhdistaa.

Mitä voisimme tehdä jotta kehtaisimme kutsua saunavieraita? Täytyisikö saumata uudestaan? Miten? Vai auttaako vain uudestaan laatoittaminen, joka kylläkin tällä hetkellä tuntuu liian kalliilta vaihtoehdolta. Alla on kuitenkin hyvät vesieristykset ym. Tätä asiaa ei ilmeisesi ole käsitelty ohjelmassasi tai missään muissakaan alaan liittyvissä ohjelmissa tai lehdissä. Rautakaupassa minua ei osattu neuvoa. Olisimme siis erittäin kiitollisia jos vastaisit kysymyksiimme.

Jos laatoitus on tehty huonosti, ei sitä saumaamalla voi pelastaa. Pese laatoista kaikki tartuntaa haittaavat ainekset pois, hio karkealla hiekkapaperilla laatat naarmuille, tasoita yli saneerauslaastilla, anna kuivua, kiinnitä uudet laatat samalla aineella. Lue laastin sekoitusohjeet huolellisesti ennen kuin ryhdyt toimeen. Saumaa, anna kuivua, vedä silikoonit nurkkiin. Ja eikun vieraita saunomaan.

Kiinni palaneen sauma-aineen poisto on tosi työlästä. Siihen on olemassa erityinen aine laatoitusalan liikkeissä. Se on erittäin hapan aine, joka lievästi kiehuttaa sauma-aineen pois laatan pinnasta. Se ei lähde kuitenkaan helposti irti, vaan työtä on tehtävä niska hiessä ja kynnet verillä.

Lue myös:

    Uusimmat