Mainos

Huomenlahja -seksikkäät kuvat morsiamesta

Utuisesti hunnun takaa kevyissä vaatteissa poseeraava morsian tai vihjailevat alusvaatekuvat. Ammattikuvaajan sensuelli näkemys morsiamesta on yhä suositumpi huomenlahja sulhaselle. Kyse on maailmanlaajuisesta trendistä, joka kasvattaa suosiotaan myös Suomessa. Vintage-tyyliset boudoir-kuvat näyttävät morsiamen glamour-puolen, vihjaillen ja mennyttä maailmaa mukaillen.

Turkulaisen Johansson & Westerén Visual Designin ammattikuvaaja Kim Johansson tietää, että nykymorsian on yhä vaativampi ja haluaa näyttää ennen kaikkea myös seksikkäältä.

Asiakkaan toiveiden mukaan tehdyt kuvat ovat hyvin henkilökohtainen lahja sulholle, asia jota tämä osaa arvostaa. Morsiamesta haetaan kuvaajan avulla uusia puolia, leikkisyyttä, hilpeyttä tai herkkyyttä. Näitä kuvia ei lähetetä sukulaisille, vaan ne pysyvät hääparin välisenä salaisuutena. Ne tuovat hippusen juhlaa arkeen.

Utuisia ja sensuelleja kuvia morsiamesta

– Maailmalla kilpailu valokuvaajista ja onnistuneista kuvista on yhä kovempaa. Useat valokuvaajat tarjoava eräänlaisia täyden palvelun paketteja ja toimivat yhteistyössä stylistien kanssa. Morsiamille tarjotaan hemmottelua, joissa tämä laitetaan kauniiksi ja hierotaan levänneeksi. Samalla tämä rentoutuu ja hänen itsevarmuutensa kasvaa, kertoo omaa yritystä luotsaava Johansson.

– Monesti vasta juhlien jälkeen huomataan, että pahimmassa tapauksessa yksikään kuva ei ole käyttökelpoinen, ja hääkuvauksia joudutaan jopa lavastamaan jälkeenpäin. Koska maailmalla ollaan valmiita maksamaan, jotta saadaan juuri ne kuvat joista on haaveiltu, osaavat myös asiakkaat olla vaativia. Siksi yhdeksi kysyttyjen ja varsin hintavien kuvaajien myyntivaltiksi on muodostunut asiakkaiden, etenkin morsiamen, hemmottelu, pohtii Johanssonin yhtiökumppani Kenneth Westerén.

– Morsian paitsi saadaan näyttämään satuprinsessalta myös tuntemaan itsensä sellaiseksi kalliin samppanjan, hieronnan tai meikkitaiteilijan avulla. Kuvaajat tarjoavat yhteistyössä stylistien ja muiden ammattilaisten kanssa räätälöityjä koko päivän paketteja, jossa morsian on koko ajan keskipisteenä ja saa VIP-kohtelua. Tämä lisää morsiamen itseluottamusta ja näkyy myös kuvissa, kertoo Johansson.

Rohkeita otoksia ennakkoluulottomasta morsiamesta

– Toinen hääkuvien trendi on lisääntyvä seksikkyys. Morsiamen kokonaisvaltainen valmistautuminen ulottuu myös alusasuihin. Yhä enemmän parit toivovatkin itselleen muistoksi myös rohkeampia otoksia. Tällaiset kuvat voidaan ottaa morsiamen valmistautuessa tai jopa ennen häitä ennalta sovitussa paikassa. Tähän liittyen myös muotikuvatyyliset otokset sekä vähemmän perinteiset kuvaukset ovat yleistymässä. Morsian voi olla niissä vaikka polvillaan vedessä , Johansson kertoo.

Kuvissa säilytetään luonnollisuus ja tuodaan esiin morsiamen persoonaa. Kyse on siitä, että morsian haluaa nähdä itsensä muutenkin kuin valkoisessa, perinteitä henkivässä juhlapuvussa. Ilmiö on maailmanlaajuinen, esimerkiksi Kiinassa morsiamet otattavat itsestään alastonkuvia muistoksi. Kuvat käsitellään Photoshopilla asiakkaan toiveiden mukaisiksi.

Herkkyyttä ja sensuellia kauneutta

Sana boudoir tulee ranskan kielestä, ja se tarkoittaa pientä naisten salonkia. Sanaan kätkeytyy vihjailuja ja mystisiä salaisuuksia, se muistuttaa samettisuudesta, rakastajattarista ja naisellisesta mystiikasta. Boudoir-kuvat eivät ole millään tavalla päällekäyviä, vaan ne ovat sinällään pieniä tarinoita. Boudoir-kuvissa herää henkiin vintage-tyylinen glamour. Jokunen morsian saattaa haluta otattaa itsestään pin up -tyyppisen ilottelun, jossa sääret säihkyvät. Kyse on eräänlaisesta morsiamen roolileikistä, ei päälle liimatusta seksikkyydestä

.Valokuvaaja kuuntelee aina asiakkaan toiveita. Asiakkaalla voi olla jokin esine, kuten huntu, jonka hän haluaa mukaan kuvaan. Kuvat otetaan luottamuksellisessa paikassa. Morsiamen ei tarvitse olla mitenkään mallimitoissa, kuvien tarkoitus on tuoda esiin herkkyyttä ja persoonaa. Useista otoksista valitaan sopivimmat. Kuvat voivat olla mustavalkoisia, kuten niiden tunnelmaan ja ideaan sopii. Suomessa boudoir-henkisiä kuvia voidaan ottaa myös luonnossa, järven rannalla, saunassa tai heinäladossa. Tällöin ne viestivät enemmänkin suomalaisuudesta ja morsian osaa rentoutua paremmin tutussa ympäristössä.

Teksti: Laura Parkkinen
Kuvat: Johansson & Westerén Visual Design ja Getty Images

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.