Masked Singer -voittaja paljastaa liikuttuneensa etsivien kommenteista: "Olen itkenyt höyhenten alla"

Kolibri paljastaa henkilölisyytensä 1:21
Katso paljastus videolta!

Artisti Bess voitti Masked Singer Suomi -ohjelman Kolibrina. 

Masked Singer Suomi -ohjelman finaali ratkesi lauantaina 25. marraskuuta, kun artisti BESS paljastui Kolibriksi. Toiseksi sijoittui Teräsbetonistakin tunnettu Jarkko Ahola  Kiukaan hahmollaan.

– Kiitos yleisölle, jotka minua äänestivät ja kerta toisensa jälkeen halusivat nähdä Kolibrin esityksiä. Vihdoin pääsin laulamaan sellaisia tärkeitä ja merkityksellisiä kappaleita, joita olen jo pitkään halunnut laulaa. Eivätkä nuo ole tietenkään ainoat biisit – tämä oli vasta alkua, Bess kertoi MTV Uutisille. 

Kolibri - Rebel Yell 2:09
Kolibri - Rebel Yell

Vastaavaa artisti ei ole koskaan aiemmin kokenut. 

– Erikoishommaa, pakko sanoa. Todella hauska ja erilainen juttu, mitä olen koskaan tehnyt tai mitä muuten pääsen ylipäätään tekemään. Viikko oli todella intensiivinen, ja olin finaalissa todella väsynyt. Suurimman osan päivästä olin sen 10 tuntia yksin ja aina välillä kuvattiin, Bess kertoi. 

– Tv-kuvaukset jännittävät minua aina todella eri tavalla kuin vaikka keikat. En ole täysin mukavuusalueellani, koska en ole tehnyt telkkaria niin paljon, että siitä olisi tullut rutiinia. Toivottavasti pääsen jatkossa tekemään telkkaria, koska se on hyvällä tavalla haastavaa. Unet jäi jännityksen takia todella vähiin, joten energiat olivat todella matalalla. Mutta kivaa oli, hän jatkoi. 

Artisti itki valeasunsa sisällä

Ohjelman etsivät Maria VeitolaBenjamin Peltonen, Jenni Poikelus ja Janne Kataja kehuivat esitysten jälkeen Kolibria ja erityisesti hänen ääntään vuolaasti, mikä sai artistin herkistymään. 

– Olen itkenyt höyhenten alla, kun etsivät olivat niin ihania minulle. Benkun kanssa tunnemme, niin olin aivan varma, että jos joku tämän arvaa, niin Benkku. Ja näinhän siinä sitten kävi. Tätä kuvattiin maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina, niin olimme samalla viikolla tiistaina kuvaamassa kesäkumibiisini Mission musavideota, jossa Jenni oli mukana. Olemme siis kolmena peräkkäisenä päivänä nähneet toisiamme, toki hän ei kahdesta päivästä tiennyt. Ja tuli olo, että kaikki mitä sanoin musavideoni kuvauksissa, niin Jenni varmasti mietti niitä jälkikäteen, Bess kertoi kuvausviikosta. 

Hän yritti parhaansa mukaan hämätä etsiviä muun muassa imitoimalla Elza Soaresia ja hänen ilmaisutapaansa Mas Que Nada -kappaleessa. 

– Pyrin välttämään sitä, että kuulostaisin itseltäni. Yritin hämätä myös minulle epätyypillisillä kieli- ja biisivalinnoilla. Varsinkin ensimmäisessä kahdessa kappaleessa yritin kanavoida rakastamani Sinikka Sokan  ylvästä ja rauhallista elekieltä. Vasta kisan edetessä aloin tanssia. Kaksi biisiä olisi tosin pitänyt olla toisinpäin: Whitney Houstonin  I Have Nothing ja Mas Que Nada, koska tiesin, että Whitney saattaa paljastaa. Se vähän harmitti jälkikäteen, Bess kertoi hämäystaktiikastaan. 

Kolibri - I Have Nothing 2:39
Kolibri - I Have Nothing

Kolibrin hahmo oli Bessille itsestäänselvä valinta, eikä suinkaan ensimmäinen kerta, kun artisti hämää samalla nimellä. 

– Salanimeni UMK:ssa oli Kolibri. Ne ovat mystisiä olentoja ja kaikella tavalla viehättäviä ja kauniita. Kolibri on minulle sielun eläin. Kaikki symboliikka, mitä kolibrit edustavat, puhuttelee minua valtavasti. Miten ne voivat olla niin pieniä ja taivaallisia, Bess pohti. 

Bess viihtyi Kolibrin asussa

Kolibrin asussa esiintyminen oli Bessille mukava kokemus.

– Minulta kysyttiin tuotannossa jatkuvasti, onko minulla hyvä olla tai tarvitseeko asua ottaa pois. Vastasin aina, että ei tarvitse, minulla on todella hyvä olla täällä. Siivet olivat ihanat. Sininen silkkimekko on ollut erään oopperalaulajan päällä aiemmin ja sen alla minulla oli ihana lycrasta tehty violetti jumpsuit, Bess kertoi. 

Bessin oli vaikeaa pitää salassa ohjelmaan osallistumistaan ja alun perin hänen piti olla ohjelman kuvausviikkona lomalla. 

– Keväällä pystyin vielä sanomaan, että on jotain kuvauksia, mutta syksyllä ihmiset alkoivat laittaa aiheesta viestiä ja soittelemaan, että olenko Masked Singerissä. Oli todella vaikeaa sanoa, että ei voi tietää, Bess kertoi. 

Kolibri – Kellä kulta, sillä onni 2:21
Kolibri – Kellä kulta, sillä onni

Häntä pyydettiin ohjelmaan jo toistamiseen, ja tällä kerralla hän suostui. Hän halusi esittää tärkeät kappaleensa juuri televisiossa. 

– Se antaa erilaiset mahdollisuudet esiintyä ja rakentaa show’ta. En tosin ajatellut, että vedän näitä biisejä juuri tällä tavalla. Päällimmäisenä kuitenkin kaiken jälkeen jää kiitollisuus ja hymy huulille, Bess tiivisti. 

Masked Singer Suomi on katsottavissa MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat