Huomasitko? Havis Amanda sai ylleen viime yönä erikoisen asun – Möröksi pukeutunut Carita, 27, antoi asun patsaan käyttöön: "Ajattelin, että se on Mörön kohtalo"

Viime yönä Helsingin Kauppatorin kupeessa Leijonien MM-kisojen voittoa juhlineet saattoivat huomata, että kiekkofanien keskuudessa rakastettu Muumien Mörkö-hahmo nähtiin mukana torijuhlissa. Asu päätyi jopa kuuluisan Havis Amanda -patsaan ylle.

Äänestäjät riehaantuivat Mörkö-Markosta – leijonakapteeni nousi hylättyjen äänien kärkeen 1:24

Video: Marko Anttila sai myös osan Eurovaalien äänioikeutetuista osoittamaan kannatustaan Leijonille.

MTV Uutiset tavoitti Mörkö-asun tehneen 27-vuotiaan Carita Kieman. Hän sanoo, että ajatus Mörkö-asun käyttämisestä torijuhlissa syntyi spontaanisti.

– Kun eilen illalla katselimme loppuottelua yhdessä kämppikseni ja hänen poikaystävänsä kanssa, joku muisti, että minultahan löytyy Mörkö-asu. Totesin, että jos Suomi voittaa, lähden torille Möröksi pukeutuneena.

"Siitä tuli iso juttu!"

Muotisuunnittelijaksi valmistunut Kiema teki alkujaan muutama vuosi sitten mörköasun työpaikan teemabileitä varten. Kun Suomi todella voitti ja Kiema juhlisti ystäviensä kanssa maailmanmestaruutta torilla Möröksi pukeutuneena, hän yllättyi ihmisten reaktioista.

– Ihmiset halusivat ottaa kanssani selfieitä ja he olivat todella innoissaan. En olisi koskaan voinut uskoa, että siitä tulisi noin iso juttu! Minusta se on todella hienoa.

Päästyään Kauppatorille Kiema nousi muiden juhlijoiden kanssa Havis Amandan suihkulähteen kupeeseen. Silloin syntyi ajatus, että Havis Amanda voisi myös kokeilla Mörkö-pukua.

– Muutamat ihmiset nostivat asun patsaalle ja minut autettiin siitä pois. Jouduin uimaan suihkulähteen kautta, joten lähdin litimärkänä sieltä pois.

"Mörkö turvallisesti kotona"

Kiema kuitenkin paljastaa, että Mörkö-asu saatiin vielä patsaalta turvallisesti takaisin.

– Ajattelin ensin, että se oli Mörön kohtalo, mutta lopulta kämppiksen poikaystävä päätti hakea sen takaisin, kun olimme matkalla baarista kotiin. Mörkö on turvallisesti kotona nyt.

Leijonien tuore maailmanmestari Marko ”Mörkö” Anttilan lempinimen myötä Muumeista tuttu hahmo on saanut kansalaiset villiintymään pelottavanakin pidetystä Mörkö-hahmosta.  

Lue myös:

    Uusimmat