Huoltovinkki: silikonisaumojen korjaus

Silikonien käyttöikä on paljon vähäisempi kuin yleisesti kuvitellaan. Se ei ole enempää kuin kaksi tai kolme vuotta, minkä jälkeen homeenestoaine alkaa kulua ja sauma alkaa pilkkuuntua. Kyseessä on itiökasvusto.

Tietysti kulumista voi hidastaa omilla käyttötottumuksillaan - aina käytön jälkeen voi pyyhkäistä kumilastalla pisarat alas seiniltä ja lattialta lattiakaivoon. Lattialämmityksen voi pitää tehokkaalla asennolla ja ilmanvaihdon kiertää suihkun ja saunan jälkeen maksimiasentoon tunnin ajaksi. Sellainen on pesuhuoneelle parasta hoitoa.

Mutta kun saumat sitten lopulta alkavat tummua, ei ole muuta vaihtoehtoa kun vaihtaa ne uusiin.

Työkaluina tarvitaan pakkelilasta, puukko ja taltta. Tarvikkeiksi tietysti silikonia uusiin saumoihin, asetonia puhdistukseen, maalarinteippiä rajauksiin ja tippa astianpesuainetta uuden sauman tasoitukseen. Kädet suojataan kumihansikkailla.

Vanha sauma rapsutetaan taltalla ja lastalla varovasti irti - varovasti siksi, ettei puhkaistaisi takana olevaa vedeneristyskerrosta ja aiheutettaisi huomattavasti aiottua suurempaa remonttia. Pyritään huolelliseen työhön: kaikki vanha silikoni on pyrittävä poistamaan. Puhdistuksen viimeistely suoritetaan asetoniin kastetulla paperipyyhkeellä tai jollain roskiin joutavalla rätillä.

Kun kaikki tarttuvuutta heikentävä lika ja rasva on saatu varmasti pois, sauma rajataan maalarinteipillä sopivan levyiseksi. Puristimella vedetään silikonipalko sitä pitkin ja lopuksi vedetään se kauniin sileäksi astianpesuaineeseen kastetulla sormenpäällä.

Kun sauma on saatu viimeisteltyä, teipit poistetaan mahdollisimman pian. Jos silikoni kuivahtaa, sauman reuna irtoaa teipin mukana ja silloin jäljestä tulee epäsiisti ja lyhytikäinen.

Työn on annettava kuivua seuraavaan päivään, ennen kuin suihkua voidaan taas käyttää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja