Huoltovinkki: lämmityspatterien maalaus

Remontin yhteydessä patterit jäävät usein vähemmälle huomiolle. Kun paikat sitten ovat muuten valmiina, ne pistävät silmään tumman ja hoitamattoman näköisinä. Siksi ne kannattaisi maalata samalla kun muutakin remppaa tehdään.

Vanha pinta kannattaa hioa hiontatyynyillä. Sitkeämpään likaan voi käyttää hienoa hiekkapaperia. Varsinkin ruosteiset kohdat on hiottava puhtaiksi ja metalliin saakka. Sellainen paikka on aina käsiteltävä ensin ruosteenestomaalilla ja tehtävä pintamaalaus vasta sen kuivuttua.

Kun kaikki on hiottu ja mahdolliset ruosteenestot tehty, pölyt poistetaan lakkabensiiniin - tärpättiin - kastetulla rievulla. Jos haju haittaa, voi turvautua myös tavalliseen vesijohtoveteen tärpätin asemesta.

Maalin valinnassa olennaisinta on lämmönkesto. Alkydipohjainen maali on hyvä. Tässä käytetään puolihimmeää Empire-kalustemaalia jonka lämmönkesto on 120 astetta. Kiiltävä maali käy aivan yhtä hyvin ja värisävy on tietysti jokaisen oma asia. Vesiohenteista maalia ei saa käyttää, sillä se pehmenee kuumetessaan.

Patterit eivät myöskään saa olla kuumia työn aikana. Viileän patterin kohdalla työskentelyaika on paljon pidempi. Siksi patterien maalaus onkin helpointa tehdä kesäaikaan. Kerrostaloissa termostatit on joskus lukittu ja silloin niihin ei saa mennä koskemaan kysymättä lupaa isännöitsijältä - pahimmassa tapauksessa koko rakennuksen lämmönsäätöjärjestelmä menee sekaisin.

Maalauskertojen määrä riippuu lopputuloksesta - kun ensimmäinen kerros on kuivunut, katsotaan jälkeä ja päätetään onko toinen tarpeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja