Huoltoaseman nimissä lähetetty uskottava huijauskirje – asiakkaat tulivat hakemaan ilmaisia bensoja

Huoltoasemaketju Shellin nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa luvataan puolen vuoden ilmaiset polttoaineet.

Näin huijausviestissä kerrotaan

– Hei, Olet vieraillut huoltoasemallamme, ja ostoksesi nro. #sh356fg5 on valittu vastaanottamaan vuosipäiväyllätyksemme! Vuosipäiväyllätyksesi on: Shell -kortti, jolla saat kuuden kuukauden polttoaineet veloituksetta. Kyllä, luit oikein! Sinun ei tarvitse murehtia polttoaineen hinnasta seuraavan puolen vuoden aikana.

Miksi? Juhlistamme tässä kuussa 110-vuotispäiväämme, ja haluamme kiittää uskollisia asiakkaitamme heidän tuestaan. Menestyksemme ei olisi mahdollista ilman teitä. Siksi tarjoammekin 110 valitulle asiakkaalle ympäri Suomen upeita yllätyksiä.

*Huomaathan, että tarvitsemme 1 € vahvistusmaksun.

Suomalaiset ovat saaneet sähköpostiviestejä, joissa viestin vastaanottajalle kerrotaan henkilön voittaneen puolen vuoden ilmaiset polttoaineet Shellin juhlavuoden kunniaksi. Huijausviesti on kirjoitettu hyvin ja se näyttää aidolta.

– Näyttää hyvin ammattimaisesti laaditulta. Asiakkaat saattavat helposti haksahtaa tähän viestiin, kertoo ST1 tietohallintojohtaja Marko Korhonen.

Muutamat asiakkaat ovat tulleet asemalle asti noutamaan ilmaisia bensoja.

– Yksittäisiä asiakkaita on tullut hakemaan bensaa, toivotaan, että viranomaiset saavat tekijät kiinni, Korhonen kertoo.

Korhonen epäilee huijausviestin takana olevan ammattimainen rikollisliiga. Viestistä on raportoitu viranomaisille.

Huoltoasema suosittelee poistamaan viestin linkkejä avaamatta.


 

Lue myös:

    Uusimmat