Huittisten omaishoitajasurman läheiset paikallislehdelle: Pariskunta lähti yhteisestä tahdosta – "Moni on tuominnut teon, mutta me näemme, että se oli rakkaudesta tehty"

Huittisissa viime kuussa tapahtuneen omaishoitajasurman taustalla saattoi olla vanhan pariskunnan yhteinen tahto. Vanhusten omaiset kertovat paikallisessa Lauttakylä-lehdessä, että pariskunta oli halunnut elää ja kuolla yhdessä.

Kuolleiden vanhusten omaiset kiistävät lehtitiedot kaupungin omaishoidon heikosta tasosta. Heidän mukaansa pariskunta halusi "lähteä yhdessä".

Poliisi on aiemmin kertonut, että pariskunnan miehen epäillään surmanneen puolisonsa ja sen jälkeen itsensä. Mies oli naisen omaishoitaja.

"Rakkaudesta tehty"

Omaiset kertovat Lauttakylä-lehden jutussa pariskunnan päättäneen, etteivät he halua viettää loppuaikojaan ”missään laitoksessa”.

Mies toimi omaishoitajana, ja viimeiset kuukaudet hänen puolisonsa oli petipotilaana. Sodan nähneen pariskunnan kerrottiin yrittäneen aina tulla omillaan toimilleen.

Omaisten näkemys on se, että pariskunta halusi myös lähteä yhdessä.

– Tämä oli heidän vilpitön tahtonsa, jota meidän tulee kunnioittaa. Moni on tuominnut teon, mutta me näemme, että se oli rakkaudesta tehty.

Kunta: Omaishoidon resurssit kunnossa

Omaiset myös kertovat järkyttyneensä mediassa esitetyistä väitteistä liittyen kunnan palveluiden puutteisiin, joita pitävät perättöminä.

Huittisten peruspalvelujohtaja Kristiina Piirala ei kommentoi tapausta MTV Uutisille, mutta yleisellä tasolla kertoo, että kunnan omaishoitajien tuki toimii hyvin. Hän on pahoillaan mediassa esitetyistä väitteistä.

– [Asiasta uutisointi] paisui ja paisui, hän kuvailee mediassa kerrottuja väitteitä omaishoitajamiehen puutteellisesta avunsaannista.

Hänen mukaansa palveluissa ei ole resurssipulaa, eikä henkilöitä ole lomautettu. Omaishoitajille on luotu myös omia palveluita, kuten ”huolinumero”, johon omaishoitaja voi soittaa hankalissa tilanteissa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja