Huippu-urheilija Annimari Korte on allerginen lukuisille ruoka-aineille: "Olin monta vuotta sairaana, kunnes syy selvisi"

Suomalainen pika-aitajuoksija Annimari Korte kokkaa äidilleen ja tukipilarilleen kolmen ruokalajin menun kokki Kape Aihisen avustuksella. 

Suomalainen pika-aitajuoksija Annimari Korte nähdään tiistaina 29.6. Illallinen äidille -ohjelmassa. Korte kokkaa huippukokki Kari "Kape" Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun. Aihinen saa heti kättelyssä haasteen, kun Korte kertoo lukuisista ruoka-aineallergioistaan. Ennen kuin allergiat löydettin, joutui hän keskeyttämään kilpauransa jatkuvan sairastelun vuoksi. 

– Olen allerginen melkein kaikelle ruoalle. Syön lähinnä lihaa ja paistettuja kasviksia. Olin monta vuotta sairaana, kunnes syy selvisi. Minulla todettiin allerginen ruokatorven tulehdus ja se aiheuttaa tosi monia ruoka-aineallergioita. Olen allerginen viljoille, pähkinöille ja melkein kaikille hedelmille ja vihanneksille raakana, Korte kertoo.

Aihinen tiedustelee kummastuneena, miten Korte on pystynyt yhdistämään kilpauransa ja tiukan ja yksipuolisen ruokavalionsa. 

Videolla Annimari Korte kertoo Aihiselle suhtautumisestaan allergioihinsa.  

Illallispöydässä äiti ja tytär muistelevat Annimarin lapsuutta ja kilpauran alkamista. 

Illallinen äidille MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa tiistaisin klo 20 alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat