Huikea mikroniksi: Yllättävä ja terveellinen tapa valmistaa popcornit

Et pääse nauttimaan popcornien terveyshyödyistä, jos ne on uitettu suolassa ja rasvassa. Kokeile tehdä popparit itse mikrossa eikä sinun tarvitsee enää ostaa valmiita mikropopcorneja.

Tiesitkö, että popcorn sellaisenaan on hyvinkin terveellistä? Se sisältää paljon kuitua ja antioksidantteja. Epäterveelliseksi popcorn muodostuukin vasta, kun se maustetaan suolalla ja rasvalla.

Mikset siis tekisi itse popcornejasi? Näin popcornin joukkoon ei eksy mitään, mitä et sinne halua. Voit valmistaa popparit mikrossa ilman epäterveellisiä aineita ja ylimääräistä sotkua: tarvitset vain maissinjyviä ja paperipussin.

Tee näin:

1. Laita maissinjyviä tavalliseen ruskeaan paperipussiin. Älä laita kuitenkaan liikaa. Voit laittaa joukkoon hitusen mausteita, suolaa tai öljyä, mutta terveellisin herkku poppareista tulee, kun jätät suolan ja rasvan pois.

2. Taittele pussi noin kolme kertaa. Pidä huoli, että jätät tarpeeksi tilaa jyville poksahdella.

3. Laita pussi mikroon. Mikron tehoista riippuen popcornit ovat valmiita 2–4 minuutissa. Kuuntele tarkasti – sammuta mikro viimeistään silloin, kun poksahtelujen väli hidastuu noin kahteen sekuntiin. Jos olet epävarma, sammuta mikro. Ethän halua, että popparisi palavat.

4. Sammuta mikro ja kaada valmiit popcornit kulhoon. Myös tässä välissä popparien maustaminen suolalla tai muilla mausteilla on mahdollista.

5. Säästä pussi. Jos pussissa ei ole reikiä tai repeämiä, voit käyttää sitä seuraavallakin kerralla, kun mielesi tekee popcornia.

Katso vinkki videolta:


LUE MYÖS:


(MTV LIFESTYLE)

Lähteet: The Kitchn, How To Liveable

Lue myös:

    Uusimmat