Huijausviestejä jälleen suomalaisille – näin suojaat yksityisyytesi netissä!

Teleyhtiö Soneran nimissä on kalasteltu suomalaisten luottokorttitietoja. Yksityisyyden suojaaminen on entistäkin tärkeämpää muun muassa sosiaalisessa mediassa – katso, millaisia varotoimenpiteitä netissä on noudatettava!

Teleyhtiö Soneran nimissä on kalasteltu asiakkaiden luottokorttitietoja. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun suomalaisten tietoja urkitaan sähköpostin välityksellä, joten suojaa yksityisyytesi entistäkin paremmin. Varo jakamasta itsestäsi mitään ylimääräistä tietoa sosiaalisessa mediassa, äläkä lähetä henkilötietojasi, salasanojasi tai verkkopankkitunnuksiasi kenellekään sähköpostitse.

Näin suojaat yksityisyyttäsi netissä:

– Älä koskaan anna luottokorttitietojasi. verkkopankkitunnuksiasi, salasanojasi tai muita tärkeitä henkilötietojasi sähköpostitse.

– Huijareiden nettisivut voivat olla yllättävän vakuuttavia. Älä luota niihin liian heppoisin perustein.

– Sosiaalisessa mediassa kannattaa miettiä, mitä henkilökohtaisia tietoja itsestään julkaisee ja mille yleisölle. Älä kuitenkaan luota liikaa yksityisyysasetuksiin.

– Oma nimi ja kuva ovat yleistä tietoa, mutta esimerkiksi oman kotiosoitteen, sähköpostiosoitteen, henkilökohtaisten valokuvien, työnantajatietojen ja muiden yksityisasioiden kanssa tulee jo olla tarkempi.

– Huolehdi salasanoistasi. Tee niistä riittävän vaikeita ja vaihda ne säännöllisesti.

– Jos ostat jotain verkkokaupasta, anna tiedot vain suojatun yhteyden kautta.Nettisivun osoitekentässä on silloin lukon tunnus ja osoitteen alku on muotoa https://

– Kun olet rekisteröitymässä nettipalvelun käyttäjäksi, lue ensin rekisteriselosteesta, miten tietojasi käytetään.

Lähde:Asiakastieto

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja