Lewis Hamilton jatkaa F1-uraansa! Uusi sopimus mahdollistaa ennätyslukemiin roiman parannuksen

Lewis Hamilton jatkaa Mercedeksen F1-kuljettajana seuraavat kaksi kautta. Talli julkisti brittikuskin sopimuksen lauantaina.

Hamiltonin, 36, uusi sopimus kattaa kaudet 2022 ja 2023. Hän liittyi tiimiin vuonna 2013 ja on sen jälkeen nostanut mestaruuksiensa määrän peräti seitsemään.

Hamilton on tällä hetkellä mestaruuksien määrässä tasoissa Michael Schumacherin kanssa. Hänen 98 osakilpailuvoittoaan ja 100 paalupaikkaansa ovat sarjan kaikkien aikojen ennätyksiä.

– On vaikea uskoa, että siitä on jo melkein yhdeksän vuotta, kun aloin työskennellä tämän uskomattoman tiimin kanssa, ja olen innostunut siitä, että yhteistyömme jatkuu jälleen kaksi vuotta, Hamilton kertoo tallin tiedotteessa.

– Olemme saavuttaneet niin paljon yhdessä, mutta meillä on yhä paljon saavutettavaa, niin radalla kuin sen ulkopuolella, hän jatkaa.

Samalla Hamilton lausuu Mercedekselle kiitoksensa tallin osallistumisesta hänen pyrkimyksilleen lisätä lajin monimuotoisuutta ja tasa-arvoisuutta.

Tällä hetkellä Hamilton on MM-sarjassa Red Bullin Max Verstappenin perässä 18 pisteen verran. Hänen edellinen voittonsa on toukokuun Espanjan GP:stä. Ensi kaudella F1-autot kokevat mullistuksen, jolloin uusien autojen onnistuminen ratkaisee tallien väliset voimasuhteet vuosiksi eteenpäin.

Mercedes ei ole toistaiseksi vahvistanut Hamiltonin ensi kauden tallikaveria. Valtteri Bottaksen nykyinen sopimus päättyy tähän kauteen, ja hänen paikkaansa uhkaa Williamsilla ajava Mercedes-suojatti George Russell.

Lue myös:

    Uusimmat