Huawei ottaa kantaa tietoturvajohtaja Lauhteen näkemyksiin seisenpäiväisestä työviikosta: "Hänen omia mielipiteitänsä"

Huawein tietoturvajohtajan Mika Lauhteen perjantaina Kauppalehdessä esittämät näkemykset muun muassa seitsenpäiväisestä työviikosta ovat herättäneet perjantaina laajasti keskustelua.

Nyt Huawei tarkentaa tiedotteessaan, että tietoturvajohtaja Mika Lauhteen ilmaisemat mielipiteet eivät edusta yrityksen mielipidettä, käytäntöjä tai käsityksiä hyvän työelämän kehittämisestä.

– Mika Lauhteen toteamukset haastattelussa ovat hänen omia mielipiteitänsä, Huawein tiedotteessa todetaan viitaten Lauhteen toteamuksiin tänään perjantaina Kauppalehdessä julkaistussa haastattelussa.

Lauhde muun muassa totesi haastattelussa, että siirtymällä seitsenpäiväiseen työviikkoon Suomi voisi kiriä kiinni kuilun Amerikkaan ja Kiinaan.

Hänen mukaansa Huawein työntekijät tekevät muun muassa Shenzhenissä 80-tuntista työviikkoa kymmenen päivän kesälomalla.

Tiedotteen mukaan Huawei ei ehdota 80 tunnin, saati seitsemän työpäivän työviikkoja Suomeen tai millekään muullekaan markkina-alueelleen.

– Huawei on sitoutunut noudattamaan paikallista työnaikalainsäädäntöä niin Suomessa kuin kaikkialla muualla maailmassa, missä se toimii. Yhtiön työntekijöiden hyvinvointi ja jaksaminen ovat jatkossakin ensisijaisen tärkeitä.

Lue myös:

    Uusimmat