HTC julkisti Vive Pro Eye ja Vive Cosmos -virtuaalitodellisuuslaitteet – lisäksi rajaton Viveport Infinity -tilauspalvelu

HTC on CES 2019 -messuilla julkistanut kaksi uutta virtuaalitodellisuuslaitetta. HTC Vive Pro Eyen ja Vive Cosmosin lisäksi yhtiö kertoi Viveport Infinity -tilauspalvelustaan.

HTC Vive Pro Eye on ammattilaiskäyttöön tarkoitettu virtuaalitodellisuuslaite, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi yritysten koulutustehtävissä. Laite kykenee seuraamaan silmien liikkeitä, joten erillisiä ohjaimia esimerkiksi valikkojen selailuun ei enää tarvita, pelkkä katse kun riittää. Lisäksi uusi teknologia mahdollistaa sen, että kuva ”seuraa” jatkossa laitteen käyttäjää, eikä ole lukittuna ikään kuin edessäpäin. Näin ollen päätään voi käännellä vapaasti kuvalaadun kärsimättä.

Vive Cosmos puolestaan on suunnattu myös yksityisille kuluttajille. Se on VR-uutuuksista perinteisempi ja sisältää edelleen esimerkiksi erilliset ohjaimet, joita on toki uudistettu aiempiin Vive-ohjaimiin verrattuna. HTC:n mukaan laite ei välttämättä tarvitse tietokonetta toimiakseen, ja julkistuksen yhteydessä jaetulla videolla vihjataan Vive Cosmosin toimivan myös esimerkiksi älypuhelimen kanssa.

Vive Cosmos on HTC:n ensimmäinen virtuaalitodellisuuslaite, joka toimii uudella Vive Reality System -ohjelmistolla. Se mahdollistaa aiempaa sulavamman käytän ja saumattoman siirtymisen erilaisten VR-sovellusten välillä. HTC:n mukaan lisää Vive Reality Systemistä kuullaan myöhemmin.

Kahden laiteuutuuden lisäksi HTC kertoi lyhyesti myös Viveport Infinity -palvelustaan, joka tarjoaa kuukausimaksua vastaan käyttään yli 500 VR-peliä ja -sovellusta. Palvelu lanseerataan käyttöön 5. huhtikuuta 2019.

HTC ei toistaiseksi pukahtanut Vive Pro Eyen tai Vive Cosmosin hinta- ja saatavuustiedoista mitään. Myös Viveport Infinity -palvelun hinnasto on toistaiseksi kysymysmerkki.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja