HSY: Älä tuhoa viemäristöäsi näillä pienillä virheillä!

Helsingin seudun ympäristöpalvelun mukaan wc-pönttöön hajoavat rullat ja kuituliinat voivat aiheuttaa tukoksen.Myös ruoan kaataminen viemäristöön voi aiheuttaa katastrofin.

Helsingin seudun ympäristöpalvelu muistuttaa, että wc-pyttyyn ei saa laittaa mitään, mitä sinne ei ole tarkoitettu. Ruoantähteet ja esimerkiksi paistinrasva voivat aiheuttaa vakavan tukoksen, joka on pahimmillaan leikattava pois viemäristöstä. Tukkeutuva rasva voi saada aikaan myös rottaongelman.

WC-pyttyyn ei saa myöskään laittaa mainosten mukaan sinne huuhtoutuvia paperirullia ja kuituliinoja.

Useimmat viemäritukokset todetaan taloyhtiöiden omissa putkistoissa. Kun viemäri tukkeutuu, vesi nousee nopeasti lattiakaivoista, pesualtaista ja wc-pytystä. Haju on kamala ja siivoaminen sotkuista puuhaa.

Roskat on syytä heittää lajiteltuna roskikseen. Ikäviltä ja kalliilta putkitöiltä voi välttyä laittamalla roskakorin kylpyhuoneeseen ja vessaan.

Rasva tukkii putkiston ja houkuttelee rottia

Jos rasvaa joutuu viemäriin, se jähmettyy ja rasvatukos pitää pahimmillaan leikata putkistosta pois. Tämä vie ajan lisäksi rahaa, ja maksumieheksi joutuu ongelman aiheuttaja.

Rasvan voi laittaa biojäteastiaan esimerkiksi talouspaperiin imeytettynä. Isomman rasvamäärän voi kerätä tiiviiseen astiaan, kuten maitopurkkiin, ja heittää sen sekajätteisiin.

Rasvat ja muut kiinteät biojätteet ovat myös rotille kelpaavaa ravintoa. Pehmeät ruuantähteet kuten puurot ja keitot eivät tuki viemäreitä, mutta ovat herkkupaloja viemäriverkoston sivuputkissa liikkuville rotille.

Myös vaaralliset jätteet, kuten liuottimet ja lääkkeet, on syytä pitää erossa putkistosta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja