Suomi vastannut Venäjän noottiin Ahvenanmaan-konsulaatin ilkivallasta

Suomi on vastannut Venäjän lähettämään noottiin, joka liittyi Venäjän Ahvenanmaan-konsulaatilla vappuna tapahtuneeseen ilkivaltaan.

Venäjän mukaan Maarianhaminassa sijaitsevan konsulaatin alueelle heitettiin vappuna ”räjähtävä äänilaite” ja joitain esineitä. Poliisin mukaan heitetty esine oli olutpullo. Postilaatikko oli revitty alas telineeltään. Ikkunalasi hajosi, kun sitä päin paiskattiin olutpullo.

Nootissa vaadittiin, että Suomi ryhtyy toimenpiteisiin tekijöiden saattamiseksi oikeuden eteen ja Venäjän konsulaatin henkilökunnan ja omaisuuden turvallisuuden varmistamiseksi, kirjoitti Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova keskiviikkona.

Suomen ulkoministeriön ajankohtaisviestinnän yksikön päällikkö Sirpa Nyberg vahvistaa MTV Uutisille, että Suomi on vastannut Venäjän noottiin.

– Kyllä, olemme vastanneet noottiin, ja tosiaan, tämä on normaali käytäntö. Olemme todenneet suhtautuvamme tapahtuneeseen vakavasti ja toimittaneemme asian poliisin tietoon, Nyberg sanoo MTV Uutisille.

Helsingin Sanomien mukaan asiasta on informoitu Ahvenanmaata.

– Ulkoministeriöllä ja Ahvenanmaan virkamiehillä on läheiset suhteet, ja tästäkin on vaihdettu tietoja, Nyberg kertoo HS:lle.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Uutista päivitetty kauttaaltaan kello 19.41.

Lue myös:

    Uusimmat