HS: Raskaana ollut Jaana loukkaantui Brysselin terrori-iskussa – "En tiennyt oliko vauvani elossa"

Vuosi sitten Brysselin pommi-isku poltti pahoin raskaana olleen Jaana Mettälän ihon. Pelko lapsen selviämisestä vei naisen huomion omasta loukkaantumisestaan, Helsingin Sanomat uutisoi.

Tasan vuosi sitten 22. maaliskuuta ruotsalainen Jaana Mettälä oli matkalla töihin Brysselissä. Seitsemännellä kuulla raskaana oleva nainen hyppäsi metroon tarkoituksenaan ajaa kuusi pysäkinväliä työpaikalleen Euroopan komissioon. 

Mettälä ajoi kuitenkin epähuomiossaan pysäkkinsä ohi, koska sai serkultaan viestin Brysselin lentokentän tapahtumista. Kentällä oli räjähtänyt pommi ja uhreja oli paljon.

Nainen nousi metrosta seuraavalla eli Maelbeekin asemalla, jossa hän tapasi ystävänsä. He olivat aivan junalaiturin laidalla, kun taas räjähti.

"En tiennyt oliko vauvani elossa"

Tilanne oli sekava, eikä Mettälä aluksi ymmärtänyt, miten pahasti oli loukkaantunut. Räjähdyksen seurauksena naisen kasvot olivat palaneet pahasti oikealta puolelta. Pahoja palovammoja oli myös käsissä ja jalassa. 

– Tiesin, että olen itse elossa. Mutta en tiennyt, onko vauva elossa. Halusin sairaalaan, mitään muuta en osannut silloin ajatella, Mettälä kertoo Helsingin Sanomille.

Mettälän vauva todettiin sairaalassa hyvinvoivaksi. Pelko vauvan tilasta ei kuitenkaan hälvennyt. Mieltä painoi  vahvojen kipulääkkeiden vaikutus vauvaan.

Jaana Mettälän tytär syntyi terveenä viime vuoden kesäkuussa.

– Se oli niin uskomatonta. Kun hänet näytettiin minulle, kysyin, että onko tuo oikea vauva. Hän oli niin puhdas, niin täydellinen.

Lue pitkä juttu kokonaisuudessaan Helsingin Sanomista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja