HS: Moni lankeaa kiinalaisiin väärennöksiin – suosittujen takkikopioiden sisältä löytynyt ankan nokkia ja mätäneviä jalkoja

Tullin haaviin jää lentokentällä joka päivä laittomia ja luvanvaraisia tavaroita – huumeiden ja uhanalaisista eläimistä valmistettujen tuotteiden määrä kasvussa 2:08
Video: Tullin haaviin jää lentokentällä joka päivä laittomia ja luvanvaraisia tavaroita.

Kiinasta Suomeen tilattujen talvitakkien sisältä on löytynyt ankan osia, kertoo Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomien mukaan Suomeen voi tilata suositun Canada Goose -merkin talvitakeista tehtyjä väärennöksiä alle 70 eurolla. Alkuperäisten takkien hinta on yli tuhat euroa.

Lehden haastatteleman tulliylitarkastajan Riikka Pakkasen mukaan takkien sisältä on löytynyt untuvan lisäksi muitakin ankan osia. 

– Siellä voi olla esimerkiksi nokkia, mätäneviä jalkoja tai ihon osia, Pakkanen kertoo. 

Pakkasen mukaan väärennökset tunnistaa niiden laadusta mutta monesti myös hajusta. Hän uskoo, etteivät kuluttajat usein tiedä tilaavansa väärennöksiä, koska verkkokaupat käyttävät aitojen tuotteiden kuvia laittomasti. 

– Kannattaa aina ottaa selvää kaupasta ja googlettaa muiden kokemuksia siitä ennen tilauksen tekemistä, Pakkanen toteaa. 

Pakkanen kertoo Helsingin Sanomille, että väärennösbisnes on  kasvanut vuosi vuodelta. Tähän vaikuttavat muun muassa verkkokaupan kehittyminen ja markkinointi sosiaalisessa mediassa.

Pakkasen mukaan taustalla on monesti järjestäytynyttä rikollisuutta.

Lue myös:

    Uusimmat